Hamza Hamzaoğlu 'Fenerbahçeliydim' Sözlerine Açıklık Getirdi - Son Dakika
Spor

Hamza Hamzaoğlu 'Fenerbahçeliydim' Sözlerine Açıklık Getirdi

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, TRTSpor'a samimi açıklamalarda bulundu.

22.01.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Spor’da yayınlanan Futbol VIP’in bu hafta konuğu Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’ydu. Hamza hoca Yunanistan’dan Türkiye’ye göç hikayesinden Sneijder ile yaşadıklarına, Fatih Terim’den transfere kadar samimi ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Hamzaoğlu’nu açıklamaları:

'Emniyete gidip teslim olduk'

-7 yaşındaydım. Yunanistan’dan göç etmeye babam karar vermişti. 1974 yılında Kıbrıs savaşından sonra Yunanistan’da yaşanan gerginlikler sonrası babam ‘Ben çocuklarımı kendi toprağımda, kendi bayrağımın altında büyütmek istiyorum’ diyerek göç kararı almıştı. Türkiye bizim gelişimizi kabul etmedi. Biz de kaçak olarak gelme yolunu seçitik mecburen. 7 Ocak gecesi kışın ortasında Meriç nehrinden kano ile annem, babam, ablalarım ve ben geçip, ertesi gün de emniyete gidip teslim olduk. Sorgu-sualden sonra da oturma iznini aldık. 10 Sene oturma izni ile ikamet ettik. 10 sene sonra nüfüs çıktı ve vatandaşlığa geçtik. Kaçışımızı dün gibi hatırlıyorum. Köyden taksiye bindik. Sınıra geldik. Orada bizi karşıladılar. Havanın kararmasını bekledik. Kano ile karşı kıyıya geçerken geldiğimizi anca kanonun ucu çamura saplandığında anladım. Oradan bizi aldılar. Tarlaların arasında bıraktılar. Taksi geldi bizi aldı Keşan’a götürdü. Hepsini dün gibi hatırlıyorum.

'Fenerbahçe taraftarı değilim, Fenerbahçeliydim'

Galatasaray Dergisine samimi bir açıklama yaptınız. Fenerbahçe taraftarıyım dediniz?

-Fenerbahçe taraftarıyım demedim. Sempatim vardı. Fenerbahçeliydim. Profesyonellik böyle bir şey. O zaman genç oyuncuydum. Galatasaray’da 2 şampiyonluk yaşadım unutulmazdı. Şampiyonlar Ligi ilk kurulduğunda 2 sezon oynadım. UEFA kupasının temelleri orada atıldı. Galatasaray o günlerde Avrupa takımı olduğunu gösterdi.

Felsefeniz önce hücum mu?

-Elbette sadece hücum olmaz savunmada yapmanız gerekiyor. Futbolun iki yönünü de iyi oynamanız gerekiyor. Gol olmazsa futbolun anlamı yok. Ben savunmayı önde kurmaya çalışan, takım bütünlüğünü koruyan bir anlayış içindeyim. Benim için en önemli şey; oyuncuların oynadığından keyif almaları.Oyuncularımın coşkulu oynalamaları ve kazanmaya olan istekleri. Her çalıştığım takımlarda da böyle oynamak istedim. Bu anlayışın faydalarını da gördüm.

'Fatih Terim kariyerimde kırılma noktası'

-Futbolu Galatasaray pilot takımı Beylerbeyi’nde bıraktım. Fatih hocam o zaman ‘Ne zaman futbolu bırakırsan benim yanımda yerin hazır ben sana inanıyorum ’ dedi. Daha o zamanlar söyledi. Fatih hocaya çok teşekkür ediyorum. Onunla çalıştığım dönemde futbolculuğun ve antrenörlüğün farklı yönlerini gördüm. Antrenman bilimi ile ilgili çok farklı kazanımlar elde ettim. Bazı şeyleri kazanmam için çok çaba sarfetti. Fatih Terim’e çok teşekkür ediyorum.

'Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum'

En üzgün olduğunuz gün hayalini kurduğunuz bir teklif aldınız?

-Bugünlerin hayalini kurdum. Şükürler olsun doğru zamanda geldim, çok da iyi başladık. İnşallah devamını getiririm. Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Benim için zor bir gündü. O gün babamı kaybettiğim gündü. Bu teklif acımı hafifletti. Sabah babamı kaybettim, akşamına Abdurrahim Albayrak aradı. Ertesi gün anlaştık ve Galatasaray karıyerim başladı.

'Hocam olmuyor' dediklerinde çeker giderim

Neden 6 aylık sözleşmeyi kabul ettiniz?

-6 aylık olmasını özellikle ben istedim. Görüşmemizde ben hiçbir şey konuşmadım. ‘Ne kadarlık sözleşme yapıcaz dediler’‘Siz ne kadar buradasınız’ dedim? ‘Biz mayısa kadar buradayız’ dediler. Ben de ‘O zaman mayısa kadar buradayım’ dedim. Çünkü yeni gelecek yönetim kiminle isterse çalışabilsin. Sözleşme bağlayıcı olmasın istedim. Ben sadece Galatasaray’da değil daha önce çalıştığım kulüplerde de kısa süreli sözleşme imzaladım. Biz gönülden çalışmak istiyorsak kağıt üzerinde bir anlamı yok. 5 yıllık da sözleşme yapsak bir gün ‘Hocam olmuyor dedikleri an çeker giderim’

Galatasaray’a gelişiniz ile ivme bir anda yukarıya doğru tırmandı?

-Galatasaray’da neyin eksik olduğunu biliyordum. Çünkü çok yakından takip ediyordum. Geldiğimde de çok farklı bir tablo ile karşılaşmadım. Takımı aldığımda çok kötü durumda değildik, ama oyuncular ve camianın durumu oldukça karamsardı. Gelecek ile ilgili kaygıları vardı. Oyunculara; onlara yardımcı olmak için geldiğmizi söyledik ve hala daha onun için çalışıyoruz. Teknik direktör şansı çok önemli.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hamza Hamzaoğlu 'Fenerbahçeliydim' Sözlerine Açıklık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement