Hamza Hamzaoğlu Kimdir? - Son Dakika
Spor

Hamza Hamzaoğlu Kimdir?

Galatasaray'ın başına geçmesi an meselesi olan Hamza Hamzaoğlu'na yakından bakalım.

28.11.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolculuk kariyerine İzmirspor'da başlayan 45 yaşındaki Hamza Hamzaoğlu, 1991'de transfer olduğu Galatasaray'da 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarındaki üst üste 2 lig şampiyonluğunun vazgeçilmez isimlerindendi.

Teknik direktörlük kariyerine ise 2008-2009 sezonunda Malatyaspor'u çalıştırarak başlayan Hamzaoğlu, daha sonra Eyüpspor ve Denizlispor'da da uzun soluklu olmayan bir macera yaşadı. Hamza Hamzaoğlu, 2011-2012 sezonu başında ise Akhisar Belediyespor ile anlaştı ve Ege temsilcisini şampiyonluğa taşıyarak tarihinde ilk kez Süper Lig'de oynama hakkı kazandırıp büyük bir başarı sağladı.

Süper Lig'deki ilk sezonunun ilk yarısında facia günler yaşayan Akhisar, ikinci yarıda ise Yunan golcüsü Theofanis Gekas önderliğinde mucize bir geri dönüşe imza atarak ligde kalmayı başarmıştı. Geride kalan sezonda da özellikle kendi sahasında aldığı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Ege temsilcisi, 4 Büyükler'e karşı da göz kamaştırıcı bir futbol sergilemiş ve Beşiktaş ile 3-3 berabere kalırken, diğer 3 büyüğü devirmişti.

Geçen sezonun sonunda Akhisar'daki görevinden ayrılan genç teknik adam, Fatih Terim'in A Milli takımın başına geçmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından göreve çağrılmış ve yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştı.

Hamza Hamzaoğlu Kimdir?
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Hamza Hamzaoğlu Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement