Hamza Yardımcıoğlu, Okuyucularıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Hamza Yardımcıoğlu, Okuyucularıyla Buluştu

Hamza Yardımcıoğlu, Okuyucularıyla Buluştu

Gazeteci-yazar Hamza Yardımcıoğlu yeni kitabı ’Nuh’un Küresi’ için düzenlenen imza günü ile TÜYAP Kitap Fuarında okuyucuları ile buluştu.

10.11.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Hamza Yardımcıoğlu yeni kitabı 'Nuh'un Küresi' için düzenlenen imza günü ile TÜYAP Kitap Fuarında okuyucuları ile buluştu. 10 Kasım Salı günü Şira Yayınları standında gerçekleşen imza gününe okuyucular yoğun ilgi gösterdi.

Nuh'un gemisi ve Büyük Tufan ile ilgili 12 yıldır yürüttüğü çalışmalarda elde ettiği bilgileri ve iddialarını yeni kitabında toplayan Gazeteci-yazar Hamza Yardımcıoğlu, kitapta Nuh tufanıyla ilgili olarak Kur'an-ı Kerim, Tevrat, antik medeniyetlerden kalan metinler ve jeoloji biliminin verilerinin bir arada ele alınması bakımından bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti. Kur'an ayetleri dahil olmak üzere toplanan bütün verilerin Nuh'un gemisinin Dicle Havzasında, olduğuna işaret ettiği yorumlanan kitapta, Geminin binlerce yıldır yer altında, üzeri volkanik püskürtüyle kaplı bir muhafazalı yapının içinde yer aldığı iddia edildi. Bölgede yaptığı saha çalışmalarını referans gösteren yazar, elde ettiği yeraltı sonar uydu tarama görüntülerinin, yer altındaki yapının varlığına kanıt olduğu iddiasında bulundu. Bu görüntüler daha önce İstanbul Üniversitesi Jeoloji mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Sabah Yılmaz Şahin ve Doç. Dr. Yıldırım Güngör tarafından bir anomali olarak yorumlanmıştı. Dicle havzasında bulunan yapı, bu yıl UNESCO tarafından kültür mirası ilan edilen Hevsel bahçelerinin içinde yer alıyor. İddiaya göre Sümer efsanelerinde, Nuh peygamberin, tufan sonrasında yerleştiği Dilmun bahçesi ile Hevsel Bahçesindeki Kırklar isimli höyük görünümlü tepe aynı özellikleri taşıyor. Kur'an ayetlerindeki "Cudi" ve "bereketli menzil" tanımlamalarının da bu mekana uyduğu iddia edildi.

Kitaptaki bir diğer iddia da geminin şeklinin yuvarlak olduğu yönünde. 2014 yılında British Museum uzmanlarından Prof. Irvin Finkel'in tercüme ettiği 2700 yıllık Simmonds tableti de bu iddiaya dayanak olarak gösterildi. Bu tablette Tanrı'nın, Atrahasis'e seslenerek tüm canlıları kurtarmak için yuvarlak bir gemi yapmasını söylediğinden bahsediliyor. Ayrıca tablet, Nuh'un gemisinin yerini gösteren Babil'in kozmik dünya haritası tabletine ait bazı kısımları da içeriyor. Hamza Yardımcıoğlu'nun iddiasına göre Babil'in kozmik dünya haritası tableti incelendiğinde, geminin Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan bir bölgeye işaret edildiği görülüyor ve bu bölge kutsal kitaplardaki anlatımlara uygun özellikler taşıyor. Bunlar gibi çeşitli teori ve verilerin toplandığı "Nuh'un Küresi" isimli kitap, Şira Yayınları tarafından yayınlandı. TÜYAP Kitap Fuarı 15 Kasım tarihine kadar devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hamza Yardımcıoğlu, Okuyucularıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement