Hamzadere Sulama Birliği Meclis Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Hamzadere Sulama Birliği Meclis Toplantısı

Hamzadere Sulama Birliği Meclis Toplantısı

Hamzadere Sulama Birliği olağan kasım ayı meclis toplantısı DSİ 114. Şube Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirildi.

24.11.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamzadere Sulama Birliği olağan kasım ayı meclis toplantısı DSİ 114. Şube Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Birlik Başkanı Seçkin Şimşek, birliğin her yıl su verdiği alanda daha da büyüdüğünü belirtti.

Bu yılın kurak geçtiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"2016 yılında kurak bir yıl yaşadık fakat birliğimiz, planlı olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için üyelerimiz kuraklıktan etkilenmedi. Meriç nehrinin debisi çok aşağılara indiği aylarda yaptığımı tuzlanmaya karşı Meriç Nehri'ni kısa süre bölerek bölgemizde yaklaşık 200 bin dekar alanın tuzlanma riskini ortadan kaldırdık. Bu sene sulama sezonu başında barajımızda 105 milyon metreküp su var iken sulama yılı sonunda 55 milyon metreküp su kaldı, başlattığımız çalışmalarla Meriç Nehri'nden barajımıza su çekmeye başladık ve bugün barajımızda 75 milyon metreküp su bulunmaktadır. Birliğimiz 24 saat esasına göre çalışarak üyelerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaktadır."

DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Enver Ongun da, Hamzadere Sulama Birliği'nin Türkiye'nin örnek birliklerinden biri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, İpsala Sultanköy Sulama Tesislerinin birliğe devri konusunda oylama yapılarak yaklaşık 7 bin 700 hektar alanı kapsayan Sultanköy Sulaması Tesisleri'nin Hamzadere Sulama Birliğine devri, Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıya, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay ve Meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamzadere Sulama Birliği Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement