Hamzadere Sulama Birliği Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Hamzadere Sulama Birliği Meclisi Toplandı

Hamzadere Sulama Birliği'nin olağan meclis toplantısı yapıldı.

23.11.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamzadere Sulama Birliği'nin olağan meclis toplantısı yapıldı.

DSİ 114. İpsala Şube Müdürlüğü Lokali'nde gerçekleşen meclis toplantısının açış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Seçkin Şimşek, 2015 yılı sulama sezonunu başarı ile tamamlandığını ve 2016 yılı için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Bu yıl sulama için barajlardan 30 milyon metreküp su harcandığını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Hala barajda 80 milyon metreküp suyumuz bulunmaktadır. Planlarımızda 2016 yılı sulama sezonu için 40 milyon metreküp su takviyesinde bulunarak yeni sezona hazırlanacağız. Sezon içersinde P-1 pompa istasyonundan 140 milyon metreküp su bastık, 30 milyon metreküp barajımızdan, Yenikarpuzlu bölgemize de verdiğimiz su ile birlikte yaklaşık bu sene çiftçilerimize 18 milyon metreküp su verdik. Birliğimiz 2015 yılı içinde  50 bin dekarlık alana sulama hizmeti vermiş olup 17 bin dekarlık alana da boşaltma hizmeti vermiştir.

Birliğimiz bu sene Keşan bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle burada ekim yapan çiftçilerimize su desteği vererek çiftçilerimizin zarar görmemesini sağlamıştır. 2016 yılı için hazırlıklarımız başlamış olup, barajımıza derelerden su gelmemesi halinde Aralık ayında Meriç nehrinden pompalarla su çekmeye başlayacağız. Ayrıca yeni sulamaya açılacak alanlar için çalışmalarımız yapıyoruz."

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek meclis üyelerinin oylarına sunularak onaylandı.

Toplantıya İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamzadere Sulama Birliği Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement