Hamzalı Katliamının Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Hamzalı Katliamının Yıldönümü

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Hamzalı köyünde 1 Ocak 1995 ‘te PKK’lılar tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

01.01.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyünde 1 Ocak 1995 'te PKK'lılar tarafından katledilen biri köy korucusu 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Havanın yağışlı olması nedeniyle Hamzalı Mahallesindeki taziye evinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Kürşat Güler, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon ve Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Aydın Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Erkal Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettim Pehlivanoğulları, kurum müdürleri şehit yakınları ve köylüler katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Kaymakam Maraşlı, 20 yıl önce PKK tarafından köyde yapılan katliamda, 23 kişinin öldüğünü söyledi.

Acıları paylaşmak için toplandıklarını belirten Maraşlı, "1 Ocak sabahıydı. Herkes tatil yaparken, yeni bir yıla merhaba diyemediler, yeni bir sabaha uyanamadılar. Onlarla birlikte tüm Türkiye'de uyanamadı" dedi.

Vali Yardımcısı Güleryüz de bu türk programlarda konuşmanın güç olduğunu ifade ederek, "Ama bununla birlikte böyle bölgelere hizmet etmek ve görev yapmaktan hep gurur duyarız. Kimi aslan gibi devleti için bir duruş sergiler ve bunun bedeli olarak canını verir ve toprağa döşer. Bu kendisine yakışandır. Kimi sekiz aylık kundaktaki bebeği katleder" diye konuştu.

Yarbay Kutlu ise halkın Türkiye başta  olmak üzere  bütün İslam coğrafyasına terör ihraç edenleri ve bölgede oynanan oyunların farkında olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından çocuklar şiirler okudu. İlçe Müftüsünün duasının ardından törene katılanlar fotoğraflar sergisini gezdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamzalı Katliamının Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement