Hanefi Avcı: Adaletsizlikleri Tescillendi - Son Dakika
Güncel

Hanefi Avcı: Adaletsizlikleri Tescillendi

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, onama kararını gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken öğrendi.

25.12.2014 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanefi Avcı ile telekulak skandallarını, Cemaat'e yönelik operasyonları, cezaevinden çıktıktan sonra yazdığı kitabın ne aşamada olduğunu konuşmak için Ataköy'de bir kafede buluştuk. Sohbetimizin bir bölümünü de Yargıtay'ın Devrimci Karargâh davası ile ilgili vereceği karar oluşturuyordu. 'Yargıtay'ın kararı nasıl olur' diye sordum. "Onaylarlar. Sürpriz beklemiyorum. Bu mahkemeden adil, adaletli bir karar beklemiyorum" dedi. Sonra Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ndeki son duruşmada reddi heyet talebinde bulunduklarını ancak taleplerinin reddedildiğini söyledi. Tam bunları konuşurken, telefonla onama kararını öğrenen Avcı, tebessüm etti. "Adalet beni yine yanıltmadı" diyerek, şöyle konuştu:

CEMAAT'İ ANLAMAK İÇİN İYİ OLDU

"Talimatla verilen karar açıklandı. Onun için sürpriz olmadı. Aslında kararın bu şekilde çıkması belki kötü gibi gözükse de toplumun bu Cemaat denen yapıyı anlaması için iyi bile oldu. Kendisi için adalet isteyenlerin, kendilerinden olmayan herkes için adaletsizliği mübah gördükleri bu kararla birlikte tescillenmiştir. Artık bu yapının samimiyeti konusunda daha net bir fikre sahip olacaktır. Yargıtay'ın hakkımda verdiği ceza kararının tamamını okuduktan sonra daha net bir değerlendirme yapabilirim. Görünüşe göre bize 4-5 yıl daha cezaevi yolu gözüküyor gibi. Hanefi Avcı'nın, cezaevine tekrar girip girmemesi önemli değil. Önemli olan bu ülkedeki adalet, hukuk sisteminin düzelmesi. İnsanların kendilerini güven içinde hissetmeleri. İnsanlara hukuku araç olarak kullanıp kumpaslar kuran yapıların ortadan kalkması. Hukuk içinde mücadelemi sürdüreceğim. Karara itiraz edeceğim.

9. DAİRE KARARLARI ORTADA

Bu heyetten böyle bir karar bekliyordum. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin Balyoz ve Askeri Casusluk davaları ile ilgili verdiği kararlar ve bu kararlara yönelik sıkıntılar ortada. Bu mahkemenin üyeleri arasında Cemaat mensupları olduğuna dair yayınlar, gazetelerde ve internet sitelerinde haber olarak yer aldı. Biz de Yargıtay'da kendilerinin tarafsızlığından şüpheli olduğumuzu beyan ederek bu davadan çekilmelerini talep ettik. Ancak bu talebimizi kabul etmediler. Anayasa Mahkemesi Başkanı bile Yargıtay'ı bir grubun ele geçirdiğine dair beyanatlar verdi. Bu mahkemenin sicili ile ilgili önemli ipuçları herkesin malumu."

Hanefi Avcı: Adaletsizlikleri Tescillendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hanefi Avcı: Adaletsizlikleri Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement