Hanefi Avcı, Gaziantep'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Hanefi Avcı, Gaziantep'e Gitti

Anayasa Mahkemesinin hakkındaki "ihlal" kararının ardından, tahliyesine karar verilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Gaziantep'e gitti.

23.06.2014 21:06  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin hakkındaki "ihlal" kararının ardından, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce tahliyesine karar verilen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Gaziantep'e geldi.

Avcı ve kardeşi Bahri Avcı, havaalanında annesi Emine Avcı, kardeşleri ve yakınları tarafından karşılandı. Bayrak ve Avcı'nın posterini taşıyan yakınları, Avcı ile kucaklaştı.

Avcı, gazetecilere, karşılama dolayısıyla mahcup olduğunu kaydetti.

"Bu, devlet hizmeti. Zaman zaman bir şeyler yaparsınız terfi edersiniz, ödül alırsınız, madalya verirler, bazen de 'gel cezaevinde yat' derler" diyen Avcı, şunları söyledi:

"Ama ikisi hizmettir. Mühim olan ülkeye faydalı olmuşsan ne ala. Faydalı olduğum kanaatindeyim. Biz iyi niyetle hareket ettik, iyi niyetle birşey yapmaya çalıştık. Bazen olur, kaderdir. Ülke için nice insanlar telef de oldu. Şehit olan da vardır, yaralı olan da vardır ama cezaevinde yatmak da vardır. Çok şükür tekrar döndük, geldik, ailemize, akrabalarımıza kavuştuk. Bundan dolayı mutluyuz. Memleketimize, şehrimize döndük."

Avcı, "Sürecin sonunun ne olacağına" dair soruya, "Sonu iyi olacağı kanaatindeyim. Mutlaka bir takım sıkıntılar çekeceğiz ama sonucun iyi olacağı kanaatindeyim. İnşallah iyi olacak" dedi.

"Bir planınız var mı?" sorusuna ise Avcı, "Daha bir planımız yok. Daha yeni çıktık. Bakalım, önümüzü bir görelim. Allah kerimdir. Ondan sonra bakarız" diye cevap verdi.

Anne Emine Avcı ise Allah'a binlerce kez şükür ettiğini belirtti.

Kelime-i Şehadet ve Kelime-i Tevhid okuyan Avcı, "5 sene oldu, oğlum hapis yatıyor. Hiç bir suçu yok. Emniyet müdürüydü. Diyarbakır'da 8 sene emniyet müdürlüğü yaptı. Oğlumu düşmanlarla yatırdılar. Ben oğlumu biliyorum. Beni öldürdü bu oğlum" diye konuştu.

Kardeşi Şahin Avcı ise ailesiyle çok zor günler geçirdiklerini, Anayasa Mahkemesinin kararından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Avcı, daha sonra kendisini karşılamaya gelenlerle araç konvoyu eşliğinde annesinin evine gitti.

-Emine Avcı

Hanefi Avcı, Gaziantep\'e Gitti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hanefi Avcı, Gaziantep'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement