Hanefi Avcı: "Paralel Yapı, Halk Nazarında Meşruiyetini Kaybetti" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Avcı: "Paralel Yapı, Halk Nazarında Meşruiyetini Kaybetti"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın röportajı Panelden detaylar "Devlet Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar" paneli Eski Emniyet Müdürü Avcı: "Bu yapı, cemaat, Paralel Yapı neyse... Halk nazarında meşruiyetini kaybetti.

08.05.2016 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın röportajı

Panelden detaylar

"Devlet Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar" paneli

Eski Emniyet Müdürü Avcı: "Bu yapı, cemaat, Paralel Yapı neyse... Halk nazarında meşruiyetini kaybetti. Halk bunların ne olduğunu gördü ve elini çekti"

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Bu yapı, cemaat, Paralel Yapı neyse... Halk nazarında meşruiyetini kaybetti. Halk bunların ne olduğunu gördü ve elini çekti" dedi.

Avcı, Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından, Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Devlet Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar" konulu konferans öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin ciddi bir badire atlattığını belirterek, Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kendisinin görevi gereği, bazı şeyleri önceden fark edip, ilgililere gidip anlattığını aktaran Avcı, "Bu olayın geleceği, boyutu, ülkeye vereceği zararı dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Her iki bakana, savcılara, olmadı Başbakan'ın müsteşarına anlattım ancak olmadı bir türlü" diye konuştu.

"Sonra kitap yazdık, sonunda da bu noktaya geldik ki hakikaten de ülke ciddi bir badire atlattı" diyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şu var. Bir şey halk nazarında meşruiyetini kaybettiği zaman bitmiş demektir. Bu yapı, cemaat, Paralel Yapı, neyse... Halk nazarında meşruiyetini kaybetti. Halk bunların ne olduğunu gördü ve elini çekti ki çok büyük bir güç vehmediliyordu bu insanlara. Son iki üç seçimde bu güçlerinin hiç de öyle bir güçlerinin olmadığı görüldü ama şu da var bu ülke ciddi bir badire de atlattı. Halen de anlatmış mıyız? O da ayrı bir mesele. Belki biraz daha zaman var. Birçok şey ortaya çıkarıldı ama daha bu bağlantıları kurup, neyin ne yapıldığını, kimler nasıl yapıyor? Henüz her şeyi görecek kadar değiliz. Halen bulanıklık var."

Avcı, bu kadar büyük bir yapının kısa sürede aydınlatılamayacağını belirterek, "Bir zaman, belli bir soruşturma süreci gerektirir, adım, adım ilerliyoruz. Ben daha yolun yarısında olduğumuz inancındayım. Meşruiyetini kaybetme noktasında işin önemli kısmını aştığımızı düşünüyorum. O noktayı kaybetti. Kim olursa olsun, bu adamlar hiçbir zaman için artık eski haline dönemez ve toplumda da bir saygınlıkları olamaz ama bütün bu kirlilikleri aydınlatmak içinde epey bir zamana ihtiyaç var. Epey bir yolumuz var" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Hanefi Avcı'nın yanı sıra AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir Şube Başkanı Fatih Sert ile çok sayıda davetli katıldı.

Hanefi Avcı: "Paralel Yapı, Halk Nazarında Meşruiyetini Kaybetti"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hanefi Avcı: 'Paralel Yapı, Halk Nazarında Meşruiyetini Kaybetti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement