Hanefi Bostan: "Haksızlık Yapanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan: "Haksızlık Yapanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor"

Hanefi Bostan: "Haksızlık Yapanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, eğitim camiasında haksızlık yapanların İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğunu savunarak, atamalara tepki gösterdi.

18.04.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, eğitim camiasında haksızlık yapanların İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğunu savunarak, atamalara tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Mart 2014 tarih ve 1098082 sayılı ve 1115669 nolu kararnameyle Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması gerçekleştirilen İbrahim Demir, birkaç gün önce de ikinci kez mükafatlandırılarak Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır. Önce Bakırköy, bilahare Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan İbrahim Demir hakkında Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken İl Milli Eğitim denetmenlerince (müfettişlerince) soruşturma işlemi yapılmış soruşturma sonucunda yaptığı fiil ve işlemlerden dolayı suçlu bulunmuş ve müfettişler tarafından hakkında tevhiden 1 yıl kademe ilerlemesi cezası ile cezalandırılması ve yöneticilik görevinden alınması teklifi getirilmiştir. İlgilinin dosyası 01.04.2014 tarihinde İl Milli Eğitim Disiplin Kurulunda görüşülmüş dosyanın içeriği kabul edilmekle birlikte olumlu sicil ve geçmişteki başarılı çalışmaları nedeniyle bir alt ceza uygulamasına gidilmiştir. İstanbul ilinde birçok yöneticinin görevine daha basit neden ve suçlamalarla yöneticilik görevine son verilirken bu kişinin suçunun sabit olması ve yöneticilik görevinin üzerinden alınma teklifi varken Bakırköy, daha sonra da Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmesi hiçbir hukuki ve idari tasarrufla bağdaşmamaktadır. Diğer yandan aşağıda yazılı fiilleri gerçekleştiren ve suçu sabit olan böyle bir yöneticiye çalışma arkadaşlarının ve eğitim çalışanlarının nasıl güveneceği ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü iken yeni Sultangazi İlçe Milli Eğitim atanan, Eski Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir kadrosunun bulunduğu Eyüp İlçesi- Eyüp Sultan Ortaokulunda okuyan ama sürekli devamsızlık yaptığı için sınıf tekrarı yapması gereken 80 öğrenciyi yasa dışı yöntemlerle sınıf geçirmiştir. Eyüp ilçesinde okuyan bu öğrencilerin nakilleri İbrahim Demir'in Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Arnavutköy'de bulunan 4 ortaokula yapılmıştır" dedi.

Nakil yapabilmek için ilköğretim kurumları yönetmeliği gereği velinin adresinin değişmesi ve okula yazılı talebinin olması gerekirken, bu işlemlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli birkaç memura, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir'in talimatıyla yaptırıldığını savunan Bostan, bu işlemin yapılabilmesi için e-Okul şifrelerinin okul müdürlerinden alındığını söyledi. Arnavutköy'de bulunan 4 ortaokulun öğrencisi olan bu öğrencilere yine memurlar tarafından e-okul şifresi kullanılarak, İbrahim Demir'in talimatı ile 45 puan not girişleri yapılmış sadece Bir not alan öğrencilere karne düzenlenmiş ve sınıf geçmeleri gerçekleştirilmiştir" diyen Bostan, şöyle devam etti: "Böylece yıl boyunca hiç okula gitmeyen, derse girmeyen, sınavlara girmeyen, sürekli devamsız öğrenciler haksız yere sınıf geçmişlerdir. Milyonlarca öğrencinin sınıf geçmek için ter döktüğü, ailelerinin maddi ve manevi çaba gösterdiği eğitim sistemimizde bu yasa dışı uygulama vicdanları yaralamaktadır. İbrahim Demir'in Bakırköy, bilahare Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken eğitim camiamızın, öğrencilerimizin ve velilerimizin vicdanlarını rahatlatma adına şu sorulara cevap vermesi gerekmektedir. Böyle bir işleme niçin gerek görüldü? Okula gitmeyen bu çocukların usulsüz nakil ve sınıf geçme işlemi için talimat ya da emir almış mıdır? Not verme işi öğretmene ait iken Memurlara not verdirmek hangi etik değerlerle izah edilebilir? Sayın Milli Eğitim Bakanımız bu gelişmelerden haberdar değil midir? Bu işlemler neye karşılık yapılmıştır?" - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan: 'Haksızlık Yapanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement