Hanefi Bostan: "Hassas Dönemde Grev Ne Anlama Geliyor?" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan: "Hassas Dönemde Grev Ne Anlama Geliyor?"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Bostan, "Bazı sendikaların itidal tavsiye etmek yerine 2 günlük iş bırakma kararı alması da manidardır." dedi.

08.10.2014 22:03  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Bazı sendikaların bu terör ortamını hafifletmek, itidal tavsiye etmek yerine 2 günlük iş bırakma kararı alması da manidardır. Bu kargaşayı daha da ateşlemek, hiçbir sendikanın işi değildir" dedi.

Bostan yaptığı açıklamada, "Birçok bölgede, IŞİD terör örgütü bahanesiyle şehirler yangın yerine döndürülmüştür. PKK terör örgütü hedef gözetmeden insanlara saldırmakta, Kobani için eylem yapmayı adeta bir hak olarak görmektedir. Bu kargaşada okullar hedef haline getirilmiş, birçok okul kundaklanmıştır. Okulların açık olması halinde birçok can kaybının yaşanması, bu saldırıların diğer dairelerine sıçraması da ihtimal dahilindedir. Hassas bölgelerde yol güvenliği hiç kalmamış, insanlar terör örgütünün merhametine terk edilmiş bir görüntü yaşanmaktadır" dedi.

Bazı sendikaların aldığı 2 günlük iş bırakma kararını manidar bulduğunu ifade eden Bostan, "Bazı sendikaların bu terör ortamını hafifletmek, itidal tavsiye etmek yerine, 2 günlük iş bırakma kararı alması da manidardır. Bu kargaşayı daha da ateşlemek, hiçbir sendikanın işi değildir. Sokaklarda yeteri kadar terörist cirit atarken, bir de bazı sendika üyelerinin meydanlarda boy göstermesi ne içindir, hangi sorunu çözmek içindir? Alınan bu eylem kararını asla doğru bulmuyor, kararı alanları sorumlu davranmaya davet ediyor, bu sorumsuz kararı kınıyoruz" diye konuştu.

Yaşanan olaylar nedeniyle oluşan güvenlik riskine dikkat çeken Bostan, "Şehir merkezlerinde dahi güvenlik yeteri kadar sağlanamazken, köy okullarında eğitim öğretim faaliyetini yürüten öğretmenlerimiz ciddi kaygılar içerisindedir. Genelde ilçe merkezlerinde ikamet eden, söz konusu öğretmenlerin okullarına gitmeleri riskli hale gelmiştir. Gözü dönmüş teröristlerin ne yapacağını kestirebilmek mümkün değildir" dedi.

Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu sebeplerle bu bölgelerde, olaylar duruluncaya kadar okulların ve risk altındaki devlet dairelerinin tatil edilmesi, alınması gereken en önemli tedbirlerdendir. Sendika olarak bu talebimiz yetkililere iletilmiştir. İnşallah, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli tedbirler Hükümet tarafından alınır. Türkiye hassas dönemden geçerken Kobani için iki gün iş bırakma kararı alanlar kime hizmet etmeyi amaçlıyor. Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan: 'Hassas Dönemde Grev Ne Anlama Geliyor?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement