Hanefi Bostan: "Seçim Yarışı Erdoğan ile İhsanoğlu Arasında Geçiyor" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan: "Seçim Yarışı Erdoğan ile İhsanoğlu Arasında Geçiyor"

Hanefi Bostan: "Seçim Yarışı Erdoğan ile İhsanoğlu Arasında Geçiyor"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, “Seçim yarışı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasında geçiyor” dedi.

04.08.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, "Seçim yarışı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasında geçiyor" dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada seçim yarışının cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiğini belirterek, "Bilindiği üzere 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Seçim yarışı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasında geçiyor. Belki birinci turda kullanılan oyların yüzde 50'sini alan aday olmayabilir. Ancak 24 Ağustos'ta ikinci tur seçim gerçekleşecek. Hangi turda cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin, ben oyumu ülkemizin huzuru ve geleceği için Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu'na vereceğim" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SADECE BİR KEZ OY VERDİM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sadece 1994 yılında yapılan İstanbul belediye başkanlığı seçiminde oy verdiğini kaydeden Hanefi Bostan, "Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul il başkanı olarak da büyük kitlelerin oy vermesi için basının önünde ve diğer iletişim araçları vasıtasıyla gerekli çağrılarda da bulundum. Hatta bu çağrılardan dolayı bugün Erdoğan'ın yanında yer alan bazı basın-yayın kuruluşlarının hışmına da uğradım. ve az bir oy farkıyla Erdoğan İstanbul belediye başkanı seçildi. Ancak o gün verdiğimiz destekten, verdiğim oy ve verdirdiğimiz oylardan dolayı pişman olduğumu açık yüreklilikle itiraf etmem gerekmektedir. Çünkü Erdoğan, sadece seçim dönemlerinde hatırladığı milliyetçi, muhafazakar kitleleri, seçimlerden hemen sonra imha etmek için aklın hayalin tasavvur edemeyeceği yöntemlerle ortadan kaldırmayı kendine vazife edinmiştir. On iki yıllık hükümetleri dönemlerinde başta milli eğitim ve sağlık bakanlığı olmak üzere bütün devlet kurumlarında milliyetçi, muhafazakar velhasıl ülkenin birlik ve bütünlüğünden hak ve hukuktan yana olan kadroların kıyımı yapılmaktadır. Sağlık bakanlığı ve diğer bakanlıklarda bu işlemler tamamlanmış, son olarak da milli eğitim bakanlığında il milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçe şube müdürleri başta olmak üzere bütün okul müdürleri ve okul müdür yardımcıları görevden alınmış ve bütün öğretmenlerin rotasyon adıyla sürgüne gönderilme hazırlıkları son aşamaya gelmiştir" diye konuştu.

Öğretim üyelerinin sorunlarına da değinen Bostan, "Bunlarla yetinmeyen Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan bir taraftan da üniversitelere kimin rektör olacağı ile uğraşmakta ve hatta kimin rektör yardımcısı ve üniversite sekreteri olacağına bile karar verdiği ifade edilmektedir. Otuz iki yıldan beri üniversitede öğretim elemanıyım, hayatımda böyle bir rezillik ve kepazelik görmedim ve duymadım. Milliyetçi, muhafazakar, çalışkan, hak, hukuka riayet eden dürüst kadroları tarumar eden, haklarını yiyen ve her türlü zulmü ve hak gaspını meşru gören zihniyete oy vermemiz beklenemez. Türküm demekten çekinen, ancak etnik ırkçılığı baş tacı edenlerle biz kol kola yürüyemeyiz. Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin soykırıma uğramasına göz yuman bir zihniyetle biz beraber olamayız. Üniversite hocalarını sefalete sürükleyen ve mezun ettikleri öğrencilerinden daha az maaş almaya mahküm eden zihniyetin yanında yer alamayız. Hak, hukuk tanımayan, adil olmayan, hak gasplarını meşru görenlerle biz bir olamayız. Eşit şartlarda yarışmayı kabul etmeyen, devletin bütün imkanlarını kendisi için seferber edenlerden biz emin olamayız" dedi.

"OYUM İHSANOĞLU'NA"

Oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu'na atacağını kaydeden Bostan, "Bu ve benzeri nedenlerle, 'Olmazsa olmazım insan hak ve hürriyetleridir. Kitap, bayrak ve ekmek kavramları bizim için kutsaldır. Atatürk'ü inkar etmek, Türk tarihini inkar etmektir. Türk vatanı, Türk bayrağı, Türk dili tartışılamaz' diyen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vereceğim. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sitesinde belirtildiği gibi, 'Bu seçim siyaset seçimi değil, cumhurbaşkanlığı siyaset makamı değil. Son dönemde ülkemiz çok gerildi. Tüm siyasi partiler kutuplaştı. Oysa cumhurbaşkanlığı ağırbaşlılık gerektirir. En zıt fikirli partinin bile, saygıda kusur etmeyeceği nazik bir üslup gerektirir. Ekmeleddin İhsanoğlu ise saygın bir bilim adamı ve tecrübeli bir diplomat. İhsanoğlu, tüm siyasi partilerle eşit mesafede. Kimseyle kavgası yok. Hem iç siyasette hem dış siyasette dünya çapında itibara sahip. Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un manevi dergahında yetişmiş, hem Türk milletinin hem İslam ümmetinin gururu bir ilim ve irfan insanı. CHP veya MHP isteseler kendi seçmen profillerine tam uygun adaylar da gösterebilirlerdi. Ancak bunu istemediler. Ellerini taşın altına koydular" şeklinde konuştu.

"HUKUKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Hukuktan vazgeçmeyeceğini belirten Hanefi Bostan, "Dediler ki, 'Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Siyasi partilerle organik bağı olmamalı. Cumhurbaşkanı devletin ciddiyetini temsil etmeli'. MHP ve CHP, işte bu nedenle, sadece kendilerine değil, tüm partilere yakın olan çok saygın bir ismi aday gösterdiler. Güney Kore, Çin gibi ülkeler aldı yürüdü. Dünya değişiyor, tüm ülkeler zenginleşiyor. Biz düne nazaran iyi durumda olabiliriz, çünkü fen ilerliyor. Ama rakiplerimize göre daha iyi durumda değiliz. Eğitim, yoksulluk, eşitsizlik konularında maalesef iyiye gitmiyoruz. Hepimizin en büyük isteği huzur, barış, kardeşlik içinde; bolluk, bereket ülkesinde yaşamak. Cehaletin ve kibrin hakim olduğu ülkelerde insan hayatı hiçe sayılıyor, insan onuru hiçe sayılıyor. Öte yandan eğitime, bilime, kardeşliğe önem veren ülkeler, en büyük sorunları bile beraberce ve kolayca aşıyorlar. Türkiye'nin önünde bir seçim var: Huzur dolu, gelişmiş bir dünya ülkesi mi olacağız; yoksa rüzgar ekip fırtına biçen acılı bir ülkeye mi dönüşeceğiz? Biz Dünya bir yana da olsa; haktan, hukuktan ve huzurdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan: 'Seçim Yarışı Erdoğan ile İhsanoğlu Arasında Geçiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement