Hanefi Bostan: "Torba Yasa Sonbahara Ertelendi" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan: "Torba Yasa Sonbahara Ertelendi"

Hanefi Bostan: "Torba Yasa Sonbahara Ertelendi"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, cumhurbaşkanı seçimlerinden dolayı torba yasa tasarısının ertelendiğini iddia ederek, “Plan ve bütçe komisyonunda 38 gün süren tartışmaların ardından sonbahara ertelendi” dedi.

16.08.2014 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, cumhurbaşkanı seçimlerinden dolayı torba yasa tasarısının ertelendiğini iddia ederek, "Plan ve bütçe komisyonunda 38 gün süren tartışmaların ardından sonbahara ertelendi" dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, torba yasaya yönelik bir yazılı açıklama yaptı. Hanefi Bostan yaptığı açıklamada, torba yasa tasarısının sonbahara kaldığını iddia ederek, "Soma faciasının ardından taşeron sisteme karşı düzenlemeler yapılması noktasında hazırlanan ancak gün geçtikçe içine toplumun her kesimini yakından ilgilendiren maddeler eklenerek torba yasaya dönüştürülen kanun tasarısı sonbahara kaldı. Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkan vekilleri TBMM Genel Kurulu'nda altı bölümlük torba tasarının beşinci bölümü üzerindeki görüşmeler sürerken muhalefet yöneticilerine 'Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girmesi' teklifini getirdiler. İktidar ile muhalefet arasında varılan uzlaşmada tasarının beşinci bölümünü oluşturan 126'ıncı maddeye kadarki görüşmelere devam edilmesi, son bölümde ara verilmesi benimsendi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı torba yasanın sonbahara bırakıldığını söyleyen Bostan, "Plan ve bütçe komisyonunda 38 gün süren tartışmaların ardından TBMM'ye getirilen torba yasa tasarısı merakla beklenirken, başından beri yasanın çıkması için aceleci bir tutum sergileyen siyasi iktidarın cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından çalışmaları Sonbahara bırakması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İktidar partisinin aylardır aceleci bir tavırla, içini birçok maddeyle doldurduğu torba yasayı bir anda önümüzdeki aylara ertelemesi toplumun beklentileri noktasındaki samimiyetlerini bir kez daha sorgulamamıza yol açmıştır. AKP iktidarının Soma'da yaşanan ve acısı hala içimizde olan facianın ardından ülkemizin kanayan yarası taşeron sistemine karşı bir düzenleme niteliği taşıyacak yasa hazırlığı diyerek yola çıktığı, ancak süreç içerisinde birçok maddenin eklendiği ve hatta toplumun tepkisini azaltmak için birçok konuyu af kapsamına alan, tam anlamıyla torba değil, çorba yasaya dönen yasa tasarısı iktidar partisince sonbahara bırakılmıştır" diye konuştu.

Hanefi Bostan 4-C'lilere yönelik, "Üzerinde fırtınalar koparılan torba yasa, 4-C'lilere kadro, disiplin affı, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, emeklilikte 30 yıl sınırının kaldırılması, ek gösterge ve ek ödemelerdeki aksaklıkların giderilmesi gibi kamu görevlilerinin beklentilerinden çok uzak bir hale getirilmiştir. Muhtevasına bakıldığında ise torba yasa sadece yandaşları ve sermaye patronlarını korumaya yönelik bir hale bürünmüştür. Anlaşılan odur ki, AKP iktidarı cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ceza afları söylemleriyle topluma yine bir parmak bal çalmış, seçimler neticesinde alınan sonuçların ardından yine bildiklerini okumaya devam ederek insanlarımızı yarı yolda bırakmıştır" şeklinde konuştu. Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri eleştirdiğimiz torba yasanın bu ülkenin insanlarına ve kamu çalışanlarına bir kazanım sağlamadığı ortadadır. Bu nedenle, kalan kısmının sonbaharda görüşülmesi planlanan torba yasaya yukarıda ifade ettiğimiz ve kamu personeli danışma kuruluda mutabakat altına alınan, 4-C'lilere kadro, disiplin affı, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, emeklilikte 30 yıl sınırının kaldırılması ve akademisyenlere ek ödeme yapılması gibi konuların bir an önce eklenmesini talep ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamak için mücadelesine devam edecektir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan: 'Torba Yasa Sonbahara Ertelendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement