Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi? 16 Aralık Cuma Kar Tatili Edilen İller ve İlçeler - Son Dakika
Güncel

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi? 16 Aralık Cuma Kar Tatili Edilen İller ve İlçeler

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Düzce, Elazığ, Bingöl, Muş, Van, Tunceli, Gaziantep ve Siirt'te eğitime bir gün süreyle ara verildi. İşte 16 Aralık 2016 Cuma günü okulların tatil olduğu iller ve ilçeler...

15.12.2016 21:19  Güncelleme: 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin birçok ili ve ilçesi soğuk ve karlı havanın etkisi altına girdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. 16 Aralık 2016 Cuma günü okullarin tatil edildiği iller ve ilçeler haberimizde.

DÜZCE

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 16 Aralık Cuma günü tüm il genelinde okullar tatil edildi.

ELAZIĞ

Elazığ merkez ve 7 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarında tatil edildi. 3 ilçede ise eğitimin devam edilmesine karar verildi.

Elazig Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve kuvvetli buzlanma nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice ilçelerinde tüm okullar 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Baskil ilçesinde sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için 16 Aralık 2016 Cuma günü tatil edilmiştir. Ağın ve Keban'da eğitim ve öğretim normal olarak devam edecektir. Ayrıca okulların tatil edildiği yerlerde görevli engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılmıştır" denildi.

BİNGÖL

Bingöl'de de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle taşımalı olarak eğitim verilen okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Kent genelinde 278 köye ulaşım sağlanamıyor.

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve tüm köylerinde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseler (pansiyonlu okullar da dahil olmak üzere) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer kurumlarda 16 Aralık Cuma günü, eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

SİİRT

Siirt'in Eruh ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçe ve köylerde yarın tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği kaydedildi. Havaların soğuk olması, buzlanma ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle eğitime ara verildiği aktarılan açıklamada, öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için dönem içerisinde telafi programı uygulanacağı ifade edildi.

TUNCELİ

Tunceli'de Mazgirt ilçesi ile bağlı köylerinde bir gün, Çemişgezek ve Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının ardından olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtildi. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı ilçelerde eğitime ara verildiği aktarılan açıklama, şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz Çemişgezek ve Hozat ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 16 Aralık Cuma günü bir gün süre eğitime ara verilmiş olup, diğer ilk ve orta dereceli okullarda eğitime devam edilecektir. Yine Mazgirt ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda 16 Aralık Cuma günü bir gün süre ile eğitime ara verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, kent genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ile hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı taşımalı eğitim verilen 23 okul ve özel eğitim merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kar yağışının yüksek kesimlerde 10- 15 santimetreyi bulması ve soğuk hava nedeniyle İslahiye Kaymakamlığı tarafından taşımalı sistemle eğitim verilen 21 okul ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü 1 okulda eğitim ve öğretimi bugün tatil etme kararı aldı.

MUŞ

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda 16 Aralık Cuma günü itibarıyla, eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini belirtti. Kentte kar yağışı nedeniyle okullar iki gündür tatil edilmişti.

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi? 16 Aralık Cuma Kar Tatili Edilen İller ve İlçeler

Son Dakika Güncel Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi? 16 Aralık Cuma Kar Tatili Edilen İller ve İlçeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement