Hanım Ağa ve Çetesi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hanım Ağa ve Çetesi Tutuklandı

Hanım Ağa ve Çetesi Tutuklandı

Bursa'da liderliğini bir kadının yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin sorgusu bitti.

24.03.2012 12:52  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa polisininin, İnegöl ilçesinde "Hanım Ağa" lakaplı Saadet Şen'in (51) boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu ile birlikte kurduğu suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin adliyedeki sorgulamaları tamamlandı. Nöbetci mahkeme aralarında Saadet Şen ve oğlu Emrah Güneş'in de bulunduğu 7 kişiyi tutuklarken 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında kendisinden yaklaşık 2 yıldır haber alınamayan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un sevgilisi olan Emrah Kaya ile 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen ile boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Erdal Güneş'in (28) liderliğini yaptığı çeteye yönelik geçtiğimiz salı sabahı operasyon düzenledi.

Bursa'dan gelen Özel Harekat polislerinin İnegöl polisi ile gerçekleştirdiği operasyonda, evinde gözaltına alınmak istenen Emrah Kaya, ruhsatsız tabancasıyla göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya kurtarılamadı. Operasyonu sürdüren polis, 'Hanım ağa' lakaplı Saadet Şen (51), oğlu Erdal Güneş'inde aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada ruhsatsız 2 tabanca ve 5 tüfek ele geçirildi.

Sorgulamaları dün tamamlanan öldürme ve yaralama olaylarına karışıp bu suçları yaşı küçük kişilere daha az ceza almaları için kabul ettirip, haraç almak, işyeri kurşunlamak ve uyuştucu ticaret yapmakla suçlanan Saadet Şen ve oğlu Erdal Güneş'inde aralarında bulunduğu zanlılar dün geniş güvenlik önlemleri altında "Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak", "Adam öldürmek", "Yaralamak", Ev ve işyerlerini kurşunlamak", "Zorla para almak" ve "uyuştucu ticareti yapmak" suçlarından İnegöl Adliyesi'ne çıkartıldılar.

İnegöl'de sorgulamaları günün ilk ışıklarına kadar süren çete lideri olmakla suçlanan ve güçlükle yürüyen Saadet Şen, oğlu Erdal Güneş İlyas Uslu (29), Rıfat Alimhan (30), Muhammet Ali Yavuz Yiğit (26), İbrahim Gümüş (39) ve Cem Çelik (29) tutuklanırken, A.A. (29), İ.E. (50), B.Ş. (38), A.C. (29), V.D. (32), H.D. (35), Z.A. (32) ve Ö.P.(40) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Polis, operasyon kapsamında başka suçlardan cezaevinde bulunan toplam 6 kişi hakkında bu suçlardan işlem yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hanım Ağa ve Çetesi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement