Hanönü'de Madde Bağımlılığı Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Hanönü'de Madde Bağımlılığı Anlatıldı

KASTAMONU(AA) - Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilere "Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı" konuları anlatıldı.

12.05.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU(AA) - Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilere "Sağlığa Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı" konuları anlatıldı.

Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen etkinliğe, Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi doktorları Gökhan Ercan, Fatih Yılmaz, Yeşim Siparış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Siparış, insan sağlığının önemine dikkat çekerek, sağlığa zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı konularında bilgi verdi.

Sağlığa zararlı alışkanlıklardan en yaygın olanlarının sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olduğunu dile getiren Siparış, "Bağımlılık aslında bir hastalıktır ve gerekli tıbbi yardımla tedavi edilebilir. Bağımlılık ruhsal, bedensel, sosyal ve ekonomik yönden kişiye, çevresine ve topluma büyük zararlar vermektedir. Türkiye'nin geleceği olan gençlerimizin sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer sağlığa zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için ailelere, öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına büyük bir görev düşmektedir. Unutmayın ki bağımlılık bir hastalıktır ve gerekli yardımla tedavi edilebilir. Bağımlı olmayın, özgür olun." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hanönü'de Madde Bağımlılığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement