Hanönü'de Öğrencilere Aşı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Hanönü'de Öğrencilere Aşı Yapıldı

Hanönü\'de Öğrencilere Aşı Yapıldı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrencilere aşı yapıldı.

21.11.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde öğrencilere aşı yapıldı.

Toplum Sağlığı Aile Hekimi Dr. Fatih Yılmaz, ilçe Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu ve Anaokulunda öğrenim gören öğrencilere aşı yapıldığını bildirdi.

Yılmaz, İlçede Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu ve Anaokulu öğrencilerine Toplum Sağlığı Merkezi aşı ekibince Sağlık Bakanlığı genişletilmiş bağışıklama programında bulunan birinci sınıflara yönelik kızamık-kızamıkçık-kabakulak (KKK) ve difteri, boğmaca-tetanos, ortaokul dördüncü sınıflara yönelik de tetanos-difteri aşısının uygulandığını söyledi.

Yılmaz, aşıların bebek ve çocuklarda aşı ile korunulabilir sakatlık ve ölümle sonuçlanabilecek hastalıkları önleyebildiğini ifade etti.

Dünyada her yıl bebeklik ve çocukluk çağında yaklaşık 2,5 milyon çocuğun aşı ile önlenebilir hastalıklar sebebiyle hayatını kaybettiğini ya da kalıcı sakatlıklar yaşadığını dile getiren Yılmaz, yapılan aşılama çalışmaları sonucunda bunun önüne geçildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı aşı takviminde birinci sınıfta yapılması gereken KKK aşısının ülke genelinde görülen kızamık vakaları sebebiyle anasınıfı döneminde (48-66 aylık çocuklara) yapılmasının bakanlıklarınca uygun görüldüğünü anlatan Yılmaz, "Bu çerçevede ilçemiz genelinde eğitim gören anasınıfı öğrencilerine aşı ekibi tarafından KKK aşı uygulaması planlanmaktadır. Eğitim öğretim yılı boyunca okullarda çevre sağlığı denetimleri, genel sağlık taramaları, diş taramaları ve sağlık eğitimi çalışmaları devam edecektir" dedi.

EY-İÇ) - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hanönü'de Öğrencilere Aşı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement