Harakani Hazretleri Yeni Nesil ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Harakani Hazretleri Yeni Nesil ile Buluştu

“Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesi kapsamında Anadolu’nun kalbi ve gönül sultanı Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı bir programla tanıtıldı.

23.01.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz" projesi kapsamında Anadolu'nun kalbi ve gönül sultanı Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı bir programla tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Keçiören Kaymakamlığı'nın destek verdiği program, Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mustafa Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, İlçe Müftüsü İhsan İlhan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katıldı.

ÇOK ŞANSLI BİR NESİLİZ

Geçmişimizi ve atalarımızı iyi bilmemiz gerektiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ne kadar şanslı bir nesil olduğumuzu bilmeliyiz. Atlarımız sayesinde alnımız dik yürüyoruz. Hasan Harakani Anadolu'nun İslamlaşması ve Türkleşmesinde çok önemli bir adım atmıştır. Anadolu'yu yurt edinmişsek, bu onların sayesinde oldu" dedi. Böylesine önemli değerleri tanıtmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Ak, "Onların gösterdiği ışık doğrultusunda geleceğe adım atacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi bizim üzerimize düşen çok çalışmaktır" diye konuştu. Başkan Ak, yarıyıl tatiline çok az bir süre kaldığına dikkat çekerek "Tatilde de zamanınızı iyi değerlendirmenizi istiyorum. Sizlere kitap okumanızı ve çeşitli sosyal faaliyetlere katılmanızı tavsiye ediyorum" mesajını verdi.

KARS'TA TÜRBESİ BULUNUYOR

Kaymakam Dirim ise, Harakani'nin milli kimliğimizin oluşmasında ve Türk İslam medeniyetinin bu topraklarda yetişmesinde önemli bir rol oynadığını ifade ederek "Harakani Hazretleri Peygamber Efendimizin soyundan geliyor. Ömrünün son yıllarında Anadolu'nun İslamlaşması için Selçuklular ile birlikte sefere katıldı ve şehit düştü. Kars'ta türbesi bulunan önemli bir büyüğümüzdür" diye konuştu.

Ebu'l Hasan Harakani'yi tanıtan bir konuşma yapan eğitimci yazar Sadık Yalsızuçanlar da, İslam aşıklarının sadece gönüllere değil, yaşadıkları topraklara ve iktisadi hayata da ciddi katkılarda bulunduklarını kaydederek "Harakani Hazretleri 'Her kim benim toprağıma gelirse ekmeğini suyunu verin dinini sormayın' diyordu. Bize bu toprakların İslamlaşması için yapılan saldırıda şehit düşen Alperenlerdendir" dedi.

Programın sonunda Başkan Ak öğrencilere, Sadık Yalsızuçanlar'ın Ebu'l Hasan Harakani'yi konu eden "Cam ve Elmas" romanını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harakani Hazretleri Yeni Nesil ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement