Harbiye'de Lena Chamamyan Rüzgârı Esti - Son Dakika
Kültür Sanat

Harbiye'de Lena Chamamyan Rüzgârı Esti

Harbiye\'de Lena Chamamyan Rüzgârı Esti

Müziğiyle Ortadoğu'nun en beğenilen sanatçılarından Suriye'nin buğulu sesi Lena Chamamyan, 15 Mayıs Cuma gecesi verdiği konserde hayranlarını sesiyle büyüledi.

22.05.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkü ve şarkılarımızı 3 ayrı dilde seslendirdi

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul Harbiye'de kendisini dinlemeye gelen binlerce hayranına seslenen Chamamyan:"Müziğin birleştirici gücüne çok inanıyorum. Sizlerle buluştuğum için çok mutluyum." dedi. Geceye Chamamyan'ın Sarı Gelin, Böyle Gelmiş Böyle Geçer gibi klasikleşmiş türkü ve şarkılarımızı 3 ayrı dilde seslendirmesi damga vurdu.

Dünyanın sıra dışı sanatçılarını Türkiye'de sevenleriyle buluşturan 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri'nin yeni konuğu Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan oldu. 15 Mayıs Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonunda Türk dinleyicilerine muhteşem bir müzik ziyafeti sunan etnik caz müzisyeni sahnede Arapça, Ermenice ve Fransızca şarkılar seslendirerek, "Müziğin birleştirici gücüne inanıyorum. Bu dünya hepimizin, barışla yaşayalım." dedi.

Sarı Gelin'i 3 ayrı dilde seslendirdi

Konserinden; Awal Mousafer, Hal Asmar, Fi Ayaynayk, Shaam, Ya Mal Em Sham gibi çok sevilen şarkılarını seslendiren Chamamyan, babasının kendisine söylediği ninniyi Arapça bir yorumla dinleyenleri için özel olarak söyledi. Sarı Gelin türküsünü Arapça, Ermenice ve Türkçe olarak 3 ayrı dilde seslendiren sanatçı Harbiye salonunu adeta salladı. Böyle Gelmiş Böyle Geçer şarkısını Arapça ve Türkçe olarak seslendiren Chamamyan, dinleyicilerin yoğun alkışları arasında sahneden seslenerek, "Sizi çok seviyorum, iyi ki buradayım. Sizinle olmak çok güzel. Bu güzel şehirde olmak harika" diyerek duygularını dinleyenleriyle paylaştı. Yoğun ilgi gören konserde sanatçı Şam için yazdığı parçayı seslendirirken Suriye'ye kucak açan Türkiye'ye teşekkür ederek, iki kardeş ülkenin birbirine kapılarını açmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Gece boyu eşsiz sahne performansıyla göz dolduran Chamamyan, yeni albümünden de iki Göksel Baktagir bestesi seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde en beğenilen şarkılarını binlerce seveniyle beraber seslendiren sanatçı hayranlarına Erkin Koray'ın Şaşkın şarkısıyla sürpriz yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Harbiye'de Lena Chamamyan Rüzgârı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement