Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdiler - Son Dakika
Yerel

Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdiler

Harçlıklarını Suriye\'ye Gönderdiler

Niğde Sungurbey Koleji Anadolu Lisesi,Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Suriye de yaşanan savaşta ezilen,zarar gören öğrencileri unutmadı.

18.12.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Sungurbey Koleji Anadolu Lisesi,Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Suriye de yaşanan savaşta ezilen,zarar gören öğrencileri unutmadı. Suriye de yaşanan olaylarda en çok zararı çocuklar aldı. Atılan bombaların yanı sıra donarak ölmelerin sıkça yaşandığı Suriye'nin dışarıda soğuğa maruz kalan halkı için yardım kampanyası başlattı. Sungurbey koleji öğrencileri tarafından başlatılan kampanyaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Kendi harçlıklarından verdikleri paralar ile toplanan 1430 Türk Lirası Kimse Yok mu Derneğine bağışladı.Okul salonunda Kimse Yok mu Derneğine bağışı takdim eden okul temsilcisi öğrenciler kısa bir açıklama ile duygularını ifade ettiler.

Dünya da renk, dil, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın herkesin kardeş olduğunu vurgulayarak söze başlayan Sungurbey Koleji öğrenci temsilcisi Remzi Kaya: "Haberlerde gördüğümüz,öğretmenlerimizin anlattığı, Suriyeli kardeşlerimizin zor durumda olduğunu öğrendik.Bunun için okulda bir yardım kampanyası başlattık. Bu oluşturulan yardım kampanyasında 1430 TL topladık.Okulda gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrenci arkadaşlarımız bu yardım kampanyasına el uzattılar,yardım ettiler"dedi.

Yardım kampanyasında öğrenci temsilcisi Remzi Kaya ile birlikte çalışan öğrenci temsilci yardımcısı Dilara Kendirli de : "Remzi arkadaşımın dediği gibi sağolsun tüm arkadaşlarımızı bize yardım ettiler.Suriye de burada ki gibi imkanlar yok. Biz burada rahat içinde otururken orada ki kardeşlerimiz soğuktan donarak ölmesi yüreğimizi burktu.Bizde öğrenci arkadaşlarımızla en azından bir battaniye alabilmeleri için bir yardım topladık.Keşke elimizden daha fazlası gelebilse"diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerinin bu örnek davranışı ile gurur duyduğunu belirten Sungurbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Korkmaz: "Öğrencilerimizin bu tutumu gerçekten bizi mutlu etti, duygulandırdı.Kimse Yok mu derneğinin oluşturmuş olduğu "Bir Battaniyede Sen Al!"isimli kampanya bazında öğrencilerimizde katkıda bulunmak istedi,bizde onlara destek olduk.Allah(c.c) ayeti kerime de "Müminler ancak ve ancak kardeştir" diyor.Suriye de bulunan mülteciler de bizim kardeşimiz ve biz bunları rehberlik derslerimizde öğrencilerimize anlatıyoruz. Peygamber efendimiz "Birbirinizi sevmedikçe cennete giremezsiniz" buyuruyorlar.Bu hadis ve ayetleri bilen bir kimsenin zaten bu zulme tepkisiz kalması mümkün değildi,öğrencilerimizde kalmadı.Basında okuduğumuz kadarıyla varil bombaları ve sarin gazı ile orda yaşanılan bir kaos ve ölen çocuklar bulunuyor.Biz bunları görünce içimiz burkuluyor.Öğrencilerimize de bunu anlattık ve onlarda kendi harçlıklarından artırdığı paralar ile yardım etmeye çalıştılar.Ben öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harçlıklarını Suriye'ye Gönderdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement