Hardt Mayıs'ta Türkiye'yi Tartışacak - Son Dakika
Güncel

Hardt Mayıs'ta Türkiye'yi Tartışacak

Hardt Mayıs\'ta Türkiye\'yi Tartışacak

Michael Hardt, 12-28 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Chronicles kapsamında İstanbul'da olacak.

07.05.2014 16:09  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi tarafından başlatılan Boğaziçi Chronicles Programı, uluslararası yazar, düşünür ve sanatçıları Boğaziçi, İstanbul ve Türkiye'nin bugününe bakmak üzere konuk etmeye devam ediyor: Küreselleşme, siyaset ve kültürel teori üzerine çalışan günümüzün en önemli düşünürlerinden Michael Hardt, 12-28 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Chronicles kapsamında İstanbul'da olacak.

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde konaklayarak, İstanbul ve Türkiye üzerine çalışacak olan Hardt, burada akademisyen ve öğrencilerle biraraya gelecek. 21 Mayıs tarihinde "Bütün o liderler nereye kayboldu?" başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek olan Hardt, 25 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde, alternatif örgütlenmeler ve gezi sürecinin ele alınacağı panel ve forumda öğrencilerle bir araya gelecek.

Duke Universitesi'nde öğretim üyesi olan ve Türkiye'de özellikle Antonio Negri ile birlikte yazdığı İmparatorluk üçlemesi (İmparatorluk, Çokluk ve Ortak Zenginlik) ile tanınan Hardt, Boğaziçi Chronicles'a katılımıyla ilgili "Boğaziçi Chronicles programına katılmaktan heyecan duyuyorum çünkü Boğaziçi Üniversitesi çok dinamik bir entelektüel atmosfere sahip. Birçok öğrenci ve akademisyenle tanıştım ve mükemmel etkileşimler yaşadım. Ayrıca, ziyaretim süresince İstanbul'daki güncel toplumsal hareketler ve özellikle de Gezi Parkı direnişi sürecinde birleşen farklı güçler hakkında daha çok şey öğrenmeyi umuyorum." diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hardt Mayıs'ta Türkiye'yi Tartışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement