"HAREM Suare" Ve "HAMAM" Show Tv'de! - Son Dakika
Güncel

"HAREM Suare" Ve "HAMAM" Show Tv'de!

Cannes Film Festivali'nde 'Un Certain Regard' bölümünde gösterilen, Ferzan Özpetik'ın hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlendiği "Harem Suare" filmi ekran başındaki izleyiciyle buluşacak!

14.03.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferzan Özpetek'in hikayesini Gianni Romoli ile birlikte kaleme aldığı film hem eleştirmenler hem de seyirci tarafından büyük beğeni topladı. 1999 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Serra Yılmaz'a en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazandıran film, 1999 Golden Globe'da Lucia Bose en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. Filmin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Cansel Elçin, Başak Köklükaya, Serra Yılmaz ve Pelin Batu yer alıyor.

Film 1900 lü yılların başında geçer. II. Abdulhamit döneminde bir paşa, Kahire'deki bir köle tüccarından satın aldığı Safiye'yi Abdulhamit'e hediye eder. Safiye'nin Sultan'ın gözüne girmesi için Harem ağalarından Nadir'le anlaşması sonucu Safiye, Sultan'ın karısı olacaktır.

1999 yılında sinemalarda gösterilen "Harem Suare" 15 Mart Cumartesi gecesi saat 00:45'de Show Tv ekranlarında olacak!

"HAMAM"

Ferzan Özpetek'in hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlendiği "Hamam" filmi ekran başındaki izleyiciyle buluşacak!

İspanya, İtalya ve Türkiye arasında bir ortak yapım olan "Hamam" eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı. Film 1997 Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi müzik ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca 1997 Golden Globe –İtalya'dan en iyi ilk film ve en iyi müzik ödüllerini, 1998 Uluslararası İstanbul Film Festivali'nden ise en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştır.

Filmin oyuncu kadrosunda Mehmet Günsur, Şerif Sezer, Başak Köklükaya ve Halil Ergün yer alıyor. Film 1998 Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Şerif Sezer'e en iyi kadın oyuncu ödülünü, Mehmet Günsur'a umut vadeden erkek oyuncu ve Başak Köklükaya'ya umut vadeden kadın oyuncu ödüllerini kazandırmıştır.

Yıllar önce İtalya'yı terk edip İstanbul'da yaşamaya başlayan teyzesinin öldüğünü ve kendisine miras olarak bir hamam bıraktığını öğrenen, meslek hayatında başarılı, evlilik hayatındaysa problemli genç mimar Francesco'nun İstanbul'a gelişi ve Mehmet adlı gençle ilişkisi anlatılıyor.

1997 yılında sinemalarda gösterime giren "Hamam" 16 Mart Pazar gecesi saat 00:45'de Show Tv ekranlarında olacak!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'HAREM Suare' Ve 'HAMAM' Show Tv'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement