Harita ve Kadastrocular Seferihisar'da Kampa Girdi - Son Dakika
Yerel

Harita ve Kadastrocular Seferihisar'da Kampa Girdi

Harita ve Kadastrocular Seferihisar\'da Kampa Girdi

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümünde okuyan 100 öğrenci, 14. yaz eğitim kampına İzmir’in Seferihisar ilçesinde başladı.

31.08.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümünde okuyan 100 öğrenci, 14. yaz eğitim kampına İzmir'in Seferihisar ilçesinde başladı.

Türkiye'nin farklı illerinde Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümünde okuyan 100 öğrenci, 14. yaz eğitim kampı için Seferihisar ilçesine geldi. Seferihisar Belediyesi'nin de desteğini alan öğrenciler, Akarca Teos Ormancı Tesislerinde kampa başladı. 6 Eylül 2015'e kadar devam edecek kampta, öğrencilere mesleklerine ilişkin çeşitli bilgiler aktarılacak.

Kampın ilk gününe katılan Türkiye Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da öğrencilere kamptan en iyi şekilde yararlanmaları konusunda bazı bilgiler aktardı.

14. yaz eğitim kampının açılış konuşmasını yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, kampın önemine dikkat çekti. Yıldırım, "Kampımızın yıllardır hedeflediği temel amaç, farklı üniversitelerimizin Geomatik veya Harita Mühendisliği Bölümünde okuyan ve kampa katılan öğrencilerin, kuruluşundan beri bilimi rehber edinerek birikimlerini hep toplum yararına kullanan, TMMOB ve bağlı 24 Odadan biri olan HKMO'yu tanımalarını sağlamaktır. Bununla beraber kamp programı çerçevesinde, alanında uzman konuklarımız ile birlikte, hem mesleğimizle, hem de toplumla ilgili konularda öğrencilerimizin daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yine kamp süresi içerisinde yapılacak atölye çalışmaları ile kaynaşmalarına ve birlikte üretebilmelerine yardımcı olmaktır" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür eden Mustafa Kubilay Yıldırım, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"14. Yaz Eğitim Kampımızı sayın Tunç başkanımızın da katkılarıyla Giritten gelen Karyalılar tarafından M.Ö. 2000 yılında kurulan hemen yanı başımızdaki TEOS'un da içinde bulunduğu, sakin yaşam şehri olarak da bilinen, İzmir'in en önemli antik, turizm, tarım ve sağlık merkezi de olan Seferihisar ilçesinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.", - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harita ve Kadastrocular Seferihisar'da Kampa Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement