Harley Davidson'dan Meme Kanserine Destek Yolculuğu - Son Dakika
Sağlık

Harley Davidson'dan Meme Kanserine Destek Yolculuğu

Harley Davidson\'dan Meme Kanserine Destek Yolculuğu

Üsküdar Belediyesi, Ekim ayı boyunca devam eden Dünya Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamında Onkoday ile birlikte Harley-Davidson sürücülerini sıra dışı bir yolculuğa uğurladı.

22.10.2016 13:45  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meme kanserine dikkat çekmek için Üsküdar Belediyesi'nin davetiyle 22 Ekim Cumartesi günü Üsküdar Nevmekan'da bir araya gelen Harley-Davidson sürücüleri, kanser tanısı aldıktan sonraki zorlu süreçte hasta ve hasta yakınlarıyla sosyal, ruhsal dayanışmayı sağlamak amacıyla Onkoday Hasta Konuk Evi'ne doğru bir farkındalık yolculuğuna çıktı. Harley-Davidson sürücüleri meme kanseri ile mücadelenin simgesi olan pembe kurdeleleri ile kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmak, her yaş ve sosyal gruptan kanser tanısı almış kişilere ve yakınlarına destek olmak amacıyla Üsküdar'dan Bursa'ya yol aldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Harley Davidson Bosphorus'un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ali ÇAKIRKAYA ve Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun ÖNEN'in Üsküdar Nevmekan'da bir araya geldiği etkinlik kahvaltı ikramı ile başladı. Organizasyon kapsamında Üsküdar Nevmeydan'da verilen mini konserin ardından Harley-Davidson Bosphorus üyeleri, Üsküdar sahilinden yola çıkarak Eskihisar feribotuyla Bursa'da bulunan Onkoday Hasta Konuk Evi'ne doğru hareket ettiler. Bursa Nilüfer Belediyesi'nin de destek verdiği projede Harley-Davidson Sahipleri, Üsküdar'dan Bursa'daki kanser hastalarına "El ele daha güçlüyüz!" mesajını taşıdı.

"İyi ki Varsınız"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanser hastalığıyla mücadelede en önemli unsurlardan biri, kişinin moral ve motivasyonlarının yüksek olmasıdır. Üsküdar Belediyesi olarak, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın manevi gücünü tazelemek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bir çalışma yapmak istedik. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Harley-Davidson Bosphorus topluluğuna, Onkoday yetkililerine ve tüm Üsküdar halkına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!" dedi.

Harley Davidson Bosphorus Başkanı Emin Ali ÇAKIRKAYA ise "El ele daha güçlüyüz", sosyal dayanışmayı ortak bir dille aktarmanın örneğidir . Üsküdar Belediyesi ile birlikte onkoday derneğinin sesini duyurmak için onlarca harleydavidson Üsküdardan Bursa'ya gittik. Kanser tanısı almış kardeşlerimiz için biz harleydavidson sahipleri, Bursa'da hasta bakim evine sürerek farkındalık yaratmayı amaçladık. Amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz.
dedi.

Onkoday Yönetim Kurulu Başkanı Füsun ÖNEN ise duygularını şu şekilde ifade etti: "Düzenlenen bu etkinlikteki amacımız, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde kansere karşı toplumda bir bilinç oluşturmaktır. Onko-Day olarak bizim arzumuz, kadınlarımızın meme kanseri nedeniyle hayatlarını kaybetmelerini önlemektir."


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Harley Davidson'dan Meme Kanserine Destek Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.


Advertisement