Harman ve Hürel Mahallesi Sakinleri Son Mahalle İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Harman ve Hürel Mahallesi Sakinleri Son Mahalle İftarında Buluştu

Harman ve Hürel Mahallesi Sakinleri Son Mahalle İftarında Buluştu

Mamak Belediyesi’nin, ilçe genelinde yirmi beş ayrı mahalle sakinlerini ramazan ayı boyunca dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir araya getiren mahalle iftarları Hürel ve Harman Mahalle iftarı ile tamamlandı.

13.07.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi'nin, ilçe genelinde yirmi beş ayrı mahalle sakinlerini ramazan ayı boyunca dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir araya getiren mahalle iftarları Hürel ve Harman Mahalle iftarı ile tamamlandı. Bahtiyar Vahapzade Ortaokulu ve Aydoğdu Sitesi'nde gerçekleştirilen iftar programında binlerce kişi aynı anda oruç açarak, Ramazan'ın manevi hazzını yaşadı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, iftar sofralarını tek tek dolaşarak vatandaşlarla hoş geldiniz dedi. Mahalle sakinlerinin bir araya gelerek güzel bir tablo oluşturduğunu belirten Akgül, "Ramazan ayının son günlerindeyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel ramazan eğlenceleri, söyleşiler, dinletiler ve mahalle iftarlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan'ı geçirdik. Nasip olursa önümüzdeki yıllarda da mahalle iftarlarımızda hep birlikte oruçlarımızı açmaya devam edeceğiz" dedi.

MAMAK'TA KOMŞULUK İFTARI

Konu komşunun bir araya gelerek aynı ekmeği bölüştüğü iftara Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Mahalle iftarlarının, aileleri komşularıyla birlikte iftar ettirmenin yanı sıra birbirini görmeyen dostlarında buluşmasına vesile olduğunu kaydeden Akgül, "Açtığımız sofraları boş bırakmadınız, bizlerle sofralarınızı paylaştınız. Cenabı Allah, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozdurmasın. Bu sofralar ile komşularımızı yeniden tanımaya fırsatlar oluşturuyoruz. Soframızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Rabbim Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı mübarek eylesin" dedi. Mahalle sakinleri fasıl, tasavvuf ve sanat müziği dinleyerek oruçlarını açarken, iftar sonrasında kurulan sahnede oynanan Hacivat-Karagöz gösterisi de çocukları eğlendirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harman ve Hürel Mahallesi Sakinleri Son Mahalle İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement