Harmandar: "Şehirde Ne Varsa Köyde de O Olacak - Son Dakika
Yerel

Harmandar: "Şehirde Ne Varsa Köyde de O Olacak

Harmandar: "Şehirde Ne Varsa Köyde de O Olacak

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Köyceğiz’in 10 köyünü ziyaret etti.

24.02.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar, Köyceğiz'in 10 köyünü ziyaret etti. Köylerde büyük ilgiyle karşılanan Harmandar'ı vatandaşlar adeta bağrına bastı.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın köy ziyaretlerine Ak Parti Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan, İlçe Başkanı Mustafa Özkaya ve partililer de eşlik etti. Harmandar, sabahın erken saatlerinde başladığı ziyaretlerinde akşam saatlerine kadar sırasıyla Hamitköy, Zaferler, Ekincik, Çandır, Sultaniye, Döğüşbelen, Yeşilköy, Yangı, Kavakarası, Köyceğiz Köyü'nde yaşayan köy sakinleriyle kucaklaştı. Harmandar ve Ceylan'ı bağrına basan köylüler sevgi gösterilerinde bulundular. Gördükleri ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getiren Harmandar, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini anlattı.

Köyceğiz'in bütün köyleri gruplar halinde ziyaret edilirken, köylülerin sorun ve talepleri dinlendi. Ziyaretleri esnasında köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, halı saha gibi taleplerini not eden Harmandar, köylerin birçok sorunu çözeceklerinin sözünü verdi. Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının aynı olduğunu, tüm sorunların iktidar merkezli bir belediye ile çözüleceğini anlatan Harmandar, " Muğla merkez ve ilçelerine yönelik büyük çalışmalarımız olacak. Yüzlerce projemiz var.

"MUĞLA VE İLÇELERİ GÖRMEDİĞİ HİZMETİ GÖRECEK"

Harmandar, "Biz sizlere hizmet etmek ve sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. İnşallah en güzel şekilde bu görevimizi layıkıyla yerine getireceğim. Sizlere söz veriyorum büyükşehir ile birlikte 5 yıl içerisinde öyle büyük hizmetler sunacağız ki, Muğla başta olmak üzere bütün ilçelerimiz görmediği hizmetleri görecektir" diye konuştu.

"KÖYLERİMİZ İÇİN FIRSAT KAPISI AÇILDI"

Harmandar, büyükşehir statüsüne geçilmesiyle köyler için önemli bir fırsat kapısı açıldığını ifade etti. Harmandar, "Bugün köylerimiz için çok önemli bir fırsat kapısı açıldı. Muğla'nın büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet sınırını ortadan kaldıran büyükşehir yasası köylerimizi mahalleye dönüştürdü. 30 Marttan itibaren hizmette şehirle eşit statüye kavuşacak olan köylerimiz, yeni dönemde hem büyükşehir belediyesinden, hem de ilçe belediyesinden yani iki belediyede birden hizmet alacak. Bugüne kadar köylü kardeşlerimizin dertleriyle hemhal olan ve hizmetle buluşturan Ak Parti, Türkiye'de hiçbir köye yabancı değil. Çünkü her köye hizmet götürmüş ve her köyün sorunuyla yakından ilgilenmiştir. Ak belediyecilikle köylerimizi modern yaşam alanlarına dönüştürmek istiyoruz.

"ŞEHİRDE NE VARSA, KÖYLERİMİZDE DE OLACAK"

Harmandar, "Bu güne kadar hep siz hizmet beklediniz, bu günden sonra biz size geleceğiz ve hizmet üreteceğiz. 30 Mart tarihinden itibaren belde ve tüm köylerimiz mahalle olacak ve belediye hizmetleri artık ayağınıza gelecek. Belediye Başkanınızı sizin oylarınız belirleyecek ve başkanınızdan hesap sorabileceksiniz. Eskiden köy yollarını asfaltlama, içme ve sulama suyu sorunlarını devlet çözerdi. Şimdi çöpler dahil tüm bu sorunlarınızı belediyeler hizmet edip çözüm üretecek. Şehirde ne varsa köylerimiz yani mahallelerimizde de o hizmetler olacak" dedi.

2B SORUNU BAŞBAKAN ERDOĞAN'A İLETİLECEK

Vatandaşların 2b arazileri ile ilgili sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mart'taki Muğla ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'a ileteceklerini belirten Harmandar, "2b sorunu belediye dışında gelişen bir konu. Ancak hiçbir sorununuzu görmezden gelemeyiz. Konuyu Başbakanımıza ve ilgili bakanlıklara bizzat ileteceğim" dedi.

"KÖYCEĞİZ NARENCİYESİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ"

Köyceğiz narenciyesinin Finike gibi başka bölgelerin etiketi vurularak pazarlandığını söyleyen Ak Parti Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan'da, "Narenciyemizi fuarlarla, festivallerle dünyaya tanıtacağız. Pazarlama ve tanıtım konusundaki eksiklerimizi kapatarak ürünlerimizi markalaştıracağız. Artık Köyceğiz'de yetişen ürünlere başka bölgelerin etiketi vurulmayacak. Kendi markamızı oluşturacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harmandar: 'Şehirde Ne Varsa Köyde de O Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement