Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor - Son Dakika
Yerel

Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor

Harran\'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor

Şanlıurfa’nın turistik ilçesi Harran’a yılda yaklaşık 900 bin turist geliyor.

09.11.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın turistik ilçesi Harran'a yılda yaklaşık 900 bin turist geliyor.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçeye yılda yaklaşık 900 bin turistin gezdiğini kaydetti. Çok farklı mimariye sahip geleneksel kümbet evleriyle gezi dergilerinin kapaklarından inmeyen Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, belediyenin kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı hizmetlerle turistik değerini artırıyor. Kültür mirası Harran'a kamu kurumlarının desteği ile yapılan yörenin mimarisiyle uyumlu Kümbet Otelin de ilçe turizmine değer kattığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz,"Önümüzdeki dönemlerde Harran turizmini daha iyi rakamsal veriler bekliyor" dedi.

TARIHI DOKU ÖN PLANA ÇIKARTILACAK

Başkan Özyavuz, kısıtlı imkanlara rağmen tarihi dokunun ön plana çıkartacak hizmetleri sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti. Harran merkezinde turizm yollarında tadilat yapım çalışmaları tamamlanan kente güzel bir de meydan kazandırdıklarını ifade eden Özyavuz, "Harran'a 35 yataklı, 5 tane suit odası olan güzel bir otel kazandırmanın yanı sıra, kümbette modern bir çevre düzenlemesi yaptık. Harran merkezde dört tane kültür evimizi tamamladık. Yani Harran'a gelen turistlere gururla gezdirecek, gösterecek değerlerimizi ortaya çıkarttık" ifadelerini kullandı.

KAMUDAN DESTEK ALINDI

Öz yavuz, Harran'daki Kümbet Otel'in yapımı için Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın 314 bin Türk Lirası, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ise 234 bin Türk Lirası katkı sağladığını kaydetti. Özyavuz, "Kümbet Otel, Harran'ın turizm potansiyelini arttıracak. Harran'da yıllardır böyle bir tesisin varlığına ihtiyaç duyuluyordu. Bu otel sayesinde artık Harran'da konaklama imkanları daha da artmış olacak. Daha kaliteli hizmet verilecek. Harran'a gelen turistin ilçemizde kalma gün sayısını arttıracaktır" dedi.

HARRAN YOLU

Özyavuz, Harran'ın yolunun ıslahının önemli oranda bittiğini de ifade etti. Yolun kalan 14 kilometrelik bölümünde ise çalışmaların devam ettiğini anlatan Özyavuz, "Karayollarının çalışmasıyla 52 kilometrelik yolun 48 kilometresi tamamlandı. Harran'a yılda 900 bin turist geliyor.Bu turizm potansiyeline kentimizin tarihi ve kültürel değerlerini en iyi biçimde yansıtmak için çabalarımız sürüyor. Tüm çabamız Harran için. İlçemizin hak ettiği turizm değerini kazandırmak ve mevcut potansiyeli yükseltmek için çalışıyoruz. Gelirlerimizin azlığına takılmadan, mazeret göstermeden, bu hizmetlerimizi kısıtlı imkanlar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement