Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması

Harran’ın gazi Blediye Başkanı Mehmet Özyavuz, burnu hızmalı kadınları, çıplak ayaklı çocukları, kümbet evleriyle sık sık kliplerde izlemeye alışılan Harran’ın kabuğunu kırmayı başladığını ifade etti.

11.10.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran'ın gazi Blediye Başkanı Mehmet Özyavuz, burnu hızmalı kadınları, çıplak ayaklı çocukları, kümbet evleriyle sık sık kliplerde izlemeye alışılan Harran'ın kabuğunu kırmayı başladığını ifade etti.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Şanlıurfa'nın yaklaşık 80 bin nüfuslu ilçesinin zengin tarihsel ve kültür varlığıyla büyük bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Özyavuz, "Bütün çabamız Harran'ın, bundan sonraki varlığını sadece klip kenti olarak değil, kültür şehri olarak devam ettirmesi için" dedi. Harran'ın 1989'da ilçe olduğunu anımsatan Başkan Özyavuz, " Ancak ilçe olmasıyla birlikte tarım, vakıflar ve maliyeyle ilgili gelişmeleri durdu. 2009 yılına kadar herhangi bir gelişmeye, gerçek anlamda bir ilçe statüsüne bir türlü kavuşmadı. O dönemlerde ben il genel meclis üyeliği görevlerinde bulunuyordum ve en büyük hayalim Harran'da çağdaş bir yaşam inşa edebilmekti.Halka yaşam özgürlüğü verebilmek, yani insanca yaşayabilmelerini sağlamaktı. Çünkü, maalesef altyapısı olmayan, yatmak, yemek ve banyo yapmak için aynı odayı kullanmak zorunda kalanların sergilediği bir yaşam vardı. Zamanımız, hep bunları nasıl çözeriz diye araştırmakla geçti" diye konuştu.

BAŞKANIN ÜÇ HAYALİ

Harran'la ilgi üç tane büyük hayalim vardı diyen Özyavuz, bu hayallaerinden ikisini gerçekleştiğini kaydetti. Özyavuz, "Bunlardan bir tanesi Harran'ın sit irdelemesinin tamamlanması, diğeri altyapı, üçüncüsü ise imar planının tamamlanmasıydı. Şükürler olsun ki, bu hayalimden ikisi gerçekleşti. Üçüncüsü olan imar planı da bitmek üzere. Harran'ın önü açıldı. İlçemizde her yıl en az 4-5 klip çekilir. Ama Harran artık sadece klip değil, kültür kenti olacak" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement