Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Çocuklarıma Bırakacağım En Büyük Miras Gaziliktir" - Son Dakika
Yerel

Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Çocuklarıma Bırakacağım En Büyük Miras Gaziliktir"

Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Çocuklarıma Bırakacağım En Büyük Miras Gaziliktir"

Şanlıurfa’nın Harran İlçesinin Gazi ünvanına sahip Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın gaziliği olduğunu belirterek, “Ne mutlu bana ki, bu vatan için cepheye çıkmak bana nasip oldu” dedi.

19.09.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Harran İlçesinin Gazi ünvanına sahip Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın gaziliği olduğunu belirterek, "Ne mutlu bana ki, bu vatan için cepheye çıkmak bana nasip oldu" dedi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında, Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününü, millet olarak gurur kaynağı olan kahraman gazilerin hatırasını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsattı.

1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kıbrıs gazisi olan Özyavuz, şehitlik ve gaziliğin bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan biri olduğunu belirterek, "Gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgelerindendir" dedi.

Özyavuz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, vatanı uğruna canı pahasına mücadele eden gazilere her zaman sahip çıktığını vurgulayarak, "Gazilik nesilden nesile devam edecek mirastır. Bir Kıbrıs gazisi olarak çocuklarıma, aileme bırakacağım en büyük miras da gazilik ünvanımdır. Bir insanın yaşarken ulaşabileceği en büyük iki mertebeden birine sahip olma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı görüyor ve bununla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Dün olduğu gibi bugün de yarın da vatanı ve milleti için canını seve seve siper etmeye hazır olduğunu vurgulayan Özyavuz, "Bu duygu ve düşüncelerle, son dönemde yaşanan terör saldırıları ve 15 Temmuz günü şehadete erişen yiğitlerimiz ve tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, Yüce Allah'tan, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Belediye Başkanı Özyavuz: 'Çocuklarıma Bırakacağım En Büyük Miras Gaziliktir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement