Harran'da haşere ile mücadele hız kazandı - Son Dakika
Güncel

Harran'da haşere ile mücadele hız kazandı

Harran\'da haşere ile mücadele hız kazandı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, halk sağlığını tehdit eden zararlılara karşı geniş kapsamlı ilaçlama çalışması başlatıldı.

16.02.2017 15:07  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yol, kanalizasyon, içme suyu gibi alt yapı hizmetlerinin yanı sıra halkın zararlılardan uzak sağlıklı bir yaşam sürmesi için harekete geçen Harran Belediyesi ekipleri, sivrisinek, karasinek ve tatarcığa karşı ilaçlama çalışması başlattı.

SULAK BÖLGELER İLAÇLANIYOR

Halkı, bölgenin vektörel zararlılarının yol açtığı hastalıklardan korumak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, belediye ekipleri zararlı popülasyonunun üremesini engellemek amacıyla larvaların bulunabileceği bölgelerde ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un talimatıyla harekete geçen ekipler, özellikle ergin hareketliliğin saptandığı durgun ve uzun süreli kalıcı sulak bölgelerde ilaçlamayı, düzenli aralıklarla sürdürüyor.

Çalışmaları, "etkinlik-sonuç" ilişkisine uygun olarak biyolojik larvasit tiplerinde tablet, briket ve granül formülasyonlarıyla gerekli ilaçlama yapılarak sürdürdüklerini belirten Başkan Mehmet Özyavuz, "Farklı formülasyon tiplerinin kullanımında ana hedefimiz başarılı sonuçlar elde etmektir" dedi.

ÇALIŞMALAR PERİYODİK OLARAK SÜRECEK

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, uygulamalar sırasında kullanılan ilaç bileşimlerinin, hedef haşere dışında hiçbir canlıya zararı bulunmadığını kaydetti. Özyavuz, "Belediye olarak Harran için, Harranlı için çalışıyoruz. Yol, parke, içme suyu, kanalizasyon, ilçemizin yeşillendirilmesi, turizme yönelik restorasyonlar gibi çalışmaları belediye olarak sürdürüyoruz. Ancak, Harranlı kardeşlerimin sağlığı her şeyden önce gelir. Halkımızı zararlılardan korumak için başlattığımız çalışmalar periyodik olarak devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Harran'da haşere ile mücadele hız kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement