Harran Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı

Harran Üniversitesi\'nde Akademik Yıl Başladı

Açılan yeni bölümleriyle ve öğrenci sayısı bu yıl 20 bin aşan Harran Üniversitesi'nde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başladı.

23.09.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesinde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başladı. 10 fakülte, 5 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, 20 bini aşan öğrenci sayısı ile eğitim ve öğretime başlayan Harran Üniversitesine bu yıl 4 bin 581 kişi kayıt yaptırdı.

Açıklanacak ek kontenjanla 988 öğrencinin de beklendiği üniversite, bu yıl eğitim ve öğretime yeni programlarla 'merhaba' dedi.

Yeni dönemde Fen- Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Sosyoloji bölümüne Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Geleneksel Çalgılar bölümüne, Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y. O. bünyesinde; Eczane Hizmetleri programına, İlk ve Acil Yardım programına, Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Dış Ticaret programına, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına, Elektrik (İÖ) programına, Hilvan Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Bankacılık ve Sigortacılık programına, Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Maliye Anabilim Dalı bünyesinde; Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Maliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise; Fizyoloji Programına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacak.

Eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu açıklamasında, "Üniversitemizde 2024-2015 akademik yılında eğitim ve öğretime başlarken, üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan öğrencilerimizi tebrik eder, yeni akademik yılın tüm öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için başarılı ve verimli geçmesini diler, akademik yılın ilimize bölgemize ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi'nde Akademik Yıl Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement