Harran Üniversitesi Yüzde 96 Oranında Tercih Edildi - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi Yüzde 96 Oranında Tercih Edildi

Harran Üniversitesi Yüzde 96 Oranında Tercih Edildi

Harran Üniversitesine tanınan 5 bin 150 kontenjandan yüzde 96'sı doldu.

11.08.2014 20:14  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi'ne tanınan 5 bin 150 kontenjandan yüzde 96'sı, üniversiteyi tercih etti.

Harran Üniversitesi programlara göre ÖSYM'den gelen öğrenci sayılarında üniversiteye tanınan 5 bin 150 kontenjandan toplam gelecek öğrenci sayısı 4 bin 962 olarak açıklandı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, yüzde 96'lık tercih öranına ulaşan ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlendiğini ve bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçtiğini ifade etti. Harran Üniversitesi'nin kendisini aştığını ifade eden Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyledi. Mutlu, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğini söyledi. Rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanınması noktasında önemine vurgu yapan Rektör Mutlu, 01-05 Eylül tarihleri arasında Osmanbey yerleşkesinde gerçekleştirilecek kayıtlar için hazırlıklarının başladığını ifade etti. Mutlu, kayıt için gelecek öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ulaşım aracı koyacaklarını kaydetti.

Harran Universitesi'nin lisans programlarını 2 bin 250 öğrenci tercih ettiğini belirten Mutlu 103 boş kontenjan kaldı. Lisans programlarında doluluk oranının yüzde 95,63 olarak belirlendiğini ifade eden Rektör Mutlu, boş kontenjan bölüm ve sayılarını ise şöyle açıkladı: 'Fen Edebiyat Fakültesi; Fizik 10, Kimya 11, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği 33, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama 15, Zootekni 15, Toprak bilimi ve Bitki Besleme'de 19 öğrenci kontenjanı bulunuyor."

Mutlu, Önlisans programlarını 2 bin 712 öğrenci tercih ettiğini, boş kalan kontenjan sayısını ise 85 olduğu açıkladı. Önlisans doluluk oranı yüzde 96,96 olduğu kaydeden Mutlu, üniversitemizin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içinde genel doluluk oranının ise yüzde 96,35 olarak belirlendiğini vurguladı. Mutlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni açılan bölüm ve programları ise şöyle açıkladı:

"Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Sosyoloji bölümüne 41 öğrenci alınacaktır. Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Geleneksel Çalgılar bölümüne 6 öğrenci alınacaktır. Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y.O. bünyesinde; Eczane Hizmetleri programına 20 öğrenci, İlk ve Acil Yardım programına 20 öğrenci alınacaktır. Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Dış Ticaret programına 40 öğrenci, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına 50 öğrenci, Elektrik (İÖ) programına 50 öğrenci alınacaktır. Hilvan Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bankacılık ve Sigortacılık programına 50 öğrenci alınacaktır. Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Maliye Anabilim Dalı bünyesinde; Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Maliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise Fizyoloji Programına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi Yüzde 96 Oranında Tercih Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement