Harran Üniversitesinde Ameliyathane Teknikleri Konferansı - Son Dakika
Yerel

Harran Üniversitesinde Ameliyathane Teknikleri Konferansı

Harran Üniversitesinde Ameliyathane Teknikleri Konferansı

Harran Üniversitesi Sağlık bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Ameliyat Teknikerlerinin Görev ve Meslek Tanımı adlı konferans düzenlendi.

30.11.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi Sağlık bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Ameliyat Teknikerlerinin Görev ve Meslek Tanımı adlı konferans düzenlendi.

Yenişehir Yerleşkesi Sağlık bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen konferans Ameliyathane Teknikerleri Derneği ile ortaklaşa yapıldı. Konferansın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, geçmişten günümüze Türkiye'de tıp alanındaki hızlı gelişmelere dikkat çekti. Alanda hızla branşlaşmaya gidildiğini söyleyen Rektör Taşaltın, "Ameliyathane Teknikeri önemli bir branş. Eskiden tekniker olmazdı. Ameliyathanede birisi bir tane bıçak getirirdi ve doktorun marifetine kalırdı iş. Narkoz falanda çok zordu. Dolayısıyla şimdi geldiğimiz noktada ameliyathane teknikeri diye bir bölüm çıktı. Sağlık Bakanlığı da yeni kurallar getiriyor. Dolayısıyla dünya gelişti, tıp gelişti, teknoloji gelişti. Bunun bizim üzerimizdeki faydası ise yeni meslek alanlarının oluşmasıdır. Bu konferansın bu anlamda faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. Daha sonra söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu, "Son on yılda özel sağlık sektörünün büyümesiyle birlikte hastane sayısında büyük bir artış yaşanmıştır. Bu artışın getirdiği rekabet ortamı nitelikli sağlık personelini çok önemli bir konuma taşımaktadır. Nitelikli sağlık personelinin yetiştirilmesinde eğitim çok önemlidir. Eğitimde ise verilen derslerin içerikleri kaliteyi etkilemektedir" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harran Üniversitesinde Ameliyathane Teknikleri Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement