Harranlılar, Meydanı Hiç Boş Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Harranlılar, Meydanı Hiç Boş Bırakmadı

Harranlılar, Meydanı Hiç Boş Bırakmadı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde vatandaşlar, kanlı darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan demokrasi nöbetini, 26. gecede de alanları doldurarak sürdürdü.

10.08.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde vatandaşlar, kanlı darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlatılan demokrasi nöbetini, 26. gecede de alanları doldurarak sürdürdü.

Demokrasi tarihine o kara lekenin sürüldüğü 15 Temmuz tarihinden bu yana meydanı bir gün olsun terk etmeyen Harranlılar, nöbetin 26. gününde de alandaydı. Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetine, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Uyanık, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Çekçeki, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce Harranlı katıldı. İlahilerle başlayan gecede, belediye başkanları, alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 15 Temmuz gecesi milletin, Türkiye'yi işgale yeltenen darbeci hainlere karşı şanlı Türk Bayrağı altında birleşerek, terör örgütü FETÖ ve onun iş birlikçilerinin hain emellerine ulaşmalarına engel olduğunu söyledi. O gece Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını ve Türk milletinin dirilişine tüm dünyanın bir kez daha şahit olduğunu belirten Özyavuz, "O gece tanklara, kurşunlara, uçaklara ve helikopterlere kendilerini siper ederek istiklal mücadelesi veren milletimiz, tüm dünyaya, Allah'tan başka hiçbir güç karşısında eğilmeyeceği mesajını vermiştir. Bu tür hain planlar içerisinde olanlar, ülkemizi iç savaşa sürükleme hevesinde olanlar, umarız gereken dersi almışlardır. Hainler şunu bilsinler ki, vatanına, bayrağına, ezanına, Kur'an-ı Kerim'ine ve geleceğine sahip çıkan bu millet, 15 Temmuz gecesi sergilediği kahramanlığı her ne şartta olursa olsun yeniden sergilemeye hazırdır" dedi. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi, Şanlıurfa'da, Harran'da ve diğer ilçelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla alanlarda demokrasi nöbetine başlayan milletin, nöbeti bir gün olsun terk etmediğini ifade eden Özyavuz, "Milli iradeye, demokrasiye ve çocuklarının geleceğine sonuna kadar sahip çıkan vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harranlılar, Meydanı Hiç Boş Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement