Harşit Çayı'nda, Kirliğin Önüne Geçilemiyor - Son Dakika
Güncel

Harşit Çayı'nda, Kirliğin Önüne Geçilemiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Harşit Çayı- Evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor Harşit Çayı'nda, çoğunluğu evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor Harşit Çayı'nda, çoğunluğu evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor.

16.04.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Harşit Çayı- Evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor Harşit Çayı'nda, çoğunluğu evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor Harşit Çayı'nda, çoğunluğu evsel atıklardan kaynaklı kirliğin önüne geçilemiyor. Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harşit Çayı'ndaki kirliliğin önüne geçmek için vatandaşlara el broşürleri dağıtılacağını, belirli aralıklarla 'Harşit Çayı'na Çöp Atmayınız' uyarı levhalarının konulacağını söyledi.Şanlıtürk, Harşit Çayı'nın, Gümüşhane'nin gerdanlığı olduğunu, kirletilmemesi gerektiğini vurguladı. "Akçakale köyünden başlayarak belediyemiz sınırları içerisinde olan Hacı Emin Mahallesi'ne kadar olan 12 kilometrelik güzergahta temizlik yaptık. Harşit Çayı'nın temizliği Torul Baraj Gölü'nün temizliğidir" diyen Şanlıtürk, şöyle devam etti: "Harşit Çayı'nda balık yetişiyor, Torul ve Kürtün baraj göllerinde kafes balıkçılığı yapılıyor. Vatandaşlarımızın Harşit Çayı'nı kirletmemeleri yönünde personelimizin uyarıları oldu.Yapılan tüm uyarılara rağmen, çaya çöp atmanın önüne geçemedik. Elemanlarımız tarafından Harşit Çayı'nın kenarları, dere yatağı boyunca kenarlarda bulunan ağaçlıklara takılan çöpleri sürekli temizledik. Amacımız, suyun debisinin yükseldiği zamanlarda Torul Baraj Gölü'nün kirlenmesinin ve çirkin görüntü oluşturmasının önüne geçmek."Harşit Çayı'nı besleyen yan derelere kış mevsimi süresince atılan çöplerin, karların erimesiyle Harşit Çayı'na daha sonra da Torul Baraj Gölü'ne taşındığını anlatan Şanlıtürk, şunları kaydetti: "Şu anda Harşit Çayı'nın debisi yüksek. Mevcut çöplerin alınması için suların çekilmesini bekleyeceğiz ve biriken çöpler elemanlarımızca temizlenecektir. Bastıracağımız el broşürleri ile Harşit Çayı'nın kirletilmemesi için vatandaşlarımıza dağıtacağız. Konutlara, apartmanlara belediye amblemli geri dönüşüm çöp poşetleri dağıtacağız. Harşit Çayı'na çöp atılmasına para cezası uygulanmasından yanayım. Konuyu Belediye Başkanı ile görüştükten sonra onun talimatları doğrultusunda hareket edeceğiz. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak Bağlarbaşı Mahallesi'nden başlayarak Hacı Emin Mahallesi'ne kadar belirli aralıklarla 'Harşit Çayı'na çöp atmayınız' uyarı levhaları koyacağız."

Harşit Çayı\'nda, Kirliğin Önüne Geçilemiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Harşit Çayı'nda, Kirliğin Önüne Geçilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement