Harşit Çayı Üzerindeki Köprü İlçe Merkezine Bağlanacak - Son Dakika
Yerel

Harşit Çayı Üzerindeki Köprü İlçe Merkezine Bağlanacak

Harşit Çayı Üzerindeki Köprü İlçe Merkezine Bağlanacak

DSİ tarafından 5 yıl önce Harşit Çayı ıslah çalışması kapsamında yaptırılan betonarme köprünün ilçe ile bağlantısı yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek.

14.07.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torul ilçesinde DSİ tarafından 5 yıl önce başlatılan ıslah çalışması kapsamında yaptırılan betonarme köprünün yıl sonuna kadar ilçeyle bağlantısının sağlanacağı bildirildi.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harşit Çayı'nın ilçeyi ikiye böldüğünü, iki yakayı birbirine bağlayan tarihi Harşit Köprüsü ile 25 yıl önce ilçe girişine yapılan betonarme köprü bulunduğunu belirtti.

Köroğlu, 5 yıl önce DSİ tarafından Harşit Çayı'nda yapılan ıslah çalışması kapsamında 600 bin liraya ilçenin trafiğini rahatlamak amacıyla üçüncü köprü yapıldığını ancak geçen süre içinde köprünün ilçe ile bağlantısının kurulamadığını ifade eden Köroğlu, şunları söyledi:

"30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde göreve geldikten sonra köprü ile ilçenin bağlantısını kurma çabası içinde olduk. Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak köprünün ilçe ile bağlantısı kurulacak arsalar için kamulaştırma kararı aldık. Bilirkişi komisyonu teşkil edeceğiz. Komisyon fiyat tespiti yapacak. Tarafları, kamulaştırılacak 538 metrekarelik alan için imzaya çağıracağız. Herhangi bir sorun çıkmadığı, mahkeme durdurmadığı takdirde 2-3 ay içinde, en geç yıl sonuna kadar çalışmamızı tamamlayacağız. İlçemizde arsa çok değerli, bu nedenle hem belediyemizin hem de vatandaşlarımızın maddi kaybı olmaması için imar tadilatı yaptık. Yıl sonuna kadar köprü ile ilçemizin bağlantısını kurarak trafikte rahatlama sağlayacağız." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Harşit Çayı Üzerindeki Köprü İlçe Merkezine Bağlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement