Hartum Heyetinin Ankara Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hartum Heyetinin Ankara Ziyareti

Hartum Heyetinin Ankara Ziyareti

Sudan’ın Başkent’i Hartum Valisi Abd Al Rahman Al Khıdır başkanlığındaki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

26.05.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'ın Başkent'i Hartum Valisi ABD Al Rahman Al Khıdır başkanlığındaki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 5. kez seçilmesinden dolayı Başkan Gökçek'i tebrik eden konuk vali, Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden madenciler için de başsağlığı diledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hartum Valisi ABD Al Rahman Al Khıdır ile Ala Restoran'da yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Hartum heyetini Ankara'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökçek, "Dost ve kardeş ülke Sudan'ın Başkenti Hartum Valisi ve beraberindeki heyet ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umarım Ankara'dan güzel anılarla ayrılırsınız" dedi.

Hartum Valisi ABD Al Rahman Al Khıdır, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ankara'da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Vali Al Khıdır, Hartum ile Ankara'nın kardeş şehir olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bize yaptığınız iyilikleri ve desteklerinizi asla unutmamız mümkün değil. Göndermiş olduğunuz seyyar ekmek fırını sayesinde bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Uzak bölgelere taze ve sağlıklı ekmek gönderme şansımız oldu. Bunun için size bir kez daha teşekkür ediyorum."

ANKAPARK'A HAYRAN KALDILAR

Hartum Valisi Al Khıdır, ziyaretlerinin Ankapark inşaat alanını gezisi ile başladığını anımsatarak, "Gördük ki dünyanın en büyük projelerinden birini gerçekleştiriyorsunuz. Gerçekten burasını yapabilmek için büyük bir azim, irade ve inanç gerek. Bunun benzerini de umarım bizim orada da karşılıklı işbirliği yaparak gerçekleştiririz. Bu konuda sizden yardım isteriz" diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Gökçek, dünyanın en büyük temaparkını inşa ettiklerini ifade ederek, "Sadece alanda 1217 oyuncak bulunacak. Buranın eşi benzeri olmayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk heyete çini bir vazo hediye ederken, konuk heyet de Başkan Gökçek'e ziyaretin anısına Hartum'u anlatan bir kitap ile şehrin simgesinin bulunduğu gümüş bir plaket ve C vitamini içeren Hartum çayı verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hartum Heyetinin Ankara Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement