Harun Tümer Maketleri Boat Show 2015'Te. - Son Dakika
Güncel

Harun Tümer Maketleri Boat Show 2015'Te.

Boat Show, bu sene olağanın dışında bir misafiri ağırlıyor.

13.02.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneri Civaoğlu ve Levent Penso gibi tanımış simaların klasik arabalarını aslına uygun olarak restore eden ahşap ustası Harun Tümer'in eserleri 13 Şubat'ta ki açılışın ardından 14-22 Şubat arası CNR Avrasya Boat Show'da sergilenecek.

Dünyanın en büyük ikinci tekne fuarı Boat Show'da, dev yatların arasında tüm zarifliğiyle boy gösterecek olan, aslına bire bir uygun ve planlarına sadık kalınarak, her bir parçası tek tek elde yapılan tekne maketleri, daha önce rastlamadığınız şaşırtıcı detaylarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Daha önce yapılmayanları yapmayı tercih ederek yola çıkan ahşap ustası Harun Tümer, sabrı ve titizliği sayesinde çeyrek yüzyıldır kusursuz ölçeklerde eserler ortaya çıkarıyor.

"Ünlülerin klasik arabalarını restore etti"

Rahmi Koç Müzesi'ndeki Kadıköy - Moda Tramvayı ve Güneri Civaoğlu'ndan, Levent Penso'ya kadar birçok tanınmış simanın klasik arabalarını da aslına uygun restore eden Harun Tümer, planı olan herhangi bir şeyin maketini aslına uygun olarak, tüm detaylarıyla restore edebiliyor ya da yeniden yapabiliyor.

Harun Tümer'in, her biri bire bir el yapımı ahşap maketleri arasında, çok yüksek rakamlara alıcı bulan ve şu an hala Taksim – Tünel arasında hizmet veren Elektrikli Nostaljik Tramvay ve Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yeri olan, Savarona yatının da maketi bulunuyor. Elektrikli Nostaljik Tramvay maketi, 6 yıl içerisinde sadece 3 adet yapılmış olup dünyada başka bir örneği bulunmuyor. Şu an Cumhurbaşkanlığı yatı olarak kullanılacak Savarona'nın ise sadece 2 adet maketi bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Harun Tümer Maketleri Boat Show 2015'Te. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement