Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi Açıldı - Son Dakika
Spor

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi Açıldı

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi Açıldı

TFF tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açıldı.

04.07.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açıldı.

Yer teslimi 29 Mart 2013'te, temel atma töreni ise 9 Nisan 2013'te gerçekleştirilen Hasan Doğan Milli Takımlar ve Eğitim Tesisleri 450 günde tamamlandı. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, yöneticileri ve teknik direktörlerinin yanı sıra A Milli Futbol Takımı'nın bazı futbolcuları katıldı.

DEMİRÖREN: "26 YILDIR BİTMEYEN PROJEYİ TAMAMLADIK"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 14 ay gibi kısa bir sürede Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu tesis sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın göz bebeğidir. Her zaman kendisini örnek aldığımız Hasan Doğan adını verdik. Böyle olunca tesisin anlamı daha anlamlı oluyor. Hasan Abi'nin hatırası yaşayacaktır. 26 yıldır bitmeyen projeyi tamamladık. Bu tesisler artık Milli takımımıza ev sahipliği yapacaktır. Bunu bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Daha nicelerinin sözünü veriyoruz" dedi.

"ARTIK A MİLLİ TAKIM'IN KAMP MASRAFI OLMAYACAK"

Demirören, yeni yapılan tesisler sonrasında artık A Milli Takım'ın kamp masrafı olmayacağını ifade ederek, "Kamp masrafları olarak gözüken 15 milyon dolar kasamızda kalacaktır. Federasyon olarak finansal olarak tarihin en güçlü anlarını yaşıyoruz. Ancak gergin futbol ikliminin oluşturduğu hava futbola yapılan hizmetleri göz ardı ediyor. Türk futbolunun kanayan yarası sporda şiddettir. Türk futbol ailesinden Başbakanın huzurunda kulüp yönetimlerine sağ duyulu açıklamalar yapmalarını bekliyoruz. Başkanlarımız ben değil biz anlayışı ile hareket etmeleri gerekiyor. Sporda yaşanan bu huzursuz ortamı yok etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sporda şiddetin önlenmesi için çıkan 6222 yasanın yargının hızlı işleyip cesur kararlar alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu forma hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement