Hasan Ferit Gedik Davası Tartışmalar Nedeniyle Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik Davası Tartışmalar Nedeniyle Ertelendi

Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin açılan dava, yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendi.

16.03.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin açılan dava, yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendi. Sanıklar, salondan çıkarılırken müştekilere pet şişe ve çakmak fırlattı.

Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7'nci duruşmada 22'si tutuklu 24 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ve babası İbrahim Gedik hazır bulundu. Duruşmada ifadesi alınan ve örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen Zafer Turhan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Turhan, "Mahallemizde legal ve illegal sol örgütler, gündemde kalabilmek adına halk nezdinde haklı görünebilmek için bu tür iftiralarda bulundu. Bu durum tüm Gülsuyu halkınca bilinmektedir. Gülsuyu'nda kurulmuş bir korku imparatorluğu var. Senelerce yapmış oldukları zulme artık insanlar dayanamadı. Ailemiz dışarıda mağdur, biz içerde. Kamuoyu üzerinde bir uyuşturucu çetesi vardır şeklinde bir algı yaratılmıştır" diye konuştu. Bu sırada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Onun için mi hayırlı cinayetler diyorsun?" diyerek tepki gösterdi.

Turhan, kendilerine karşı bir iftira kampanyası olduğunu savunarak, "Ben suçsuzum demiyorum ama her şey bireyseldir. Şimdi de bir gençliği yok etmeye çalışıyorlar. Kime emir vereceğim de kim dinleyecek beni? Eşitlik, devrim gibi kavramların arkasına saklanıp her şeyi yapmışlardır. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürüyorlar. Onların avukatları bize bu salonda neler yapıyorsa düşünün mahallede bize neler yapıyorlar" dedi.

Sanık Zafer Turhan'ın bu sözleri, müşteki avukatlarının tepkisini çekti. Müşteki avukatları ile sanıklar arasında sözlü tartışma yaşanırken, bu sırada tutuklu sanıklardan Şahin Eren müşteki avukatına dönerek, "Güray Dağ seni öldüreceğim" dedi.

Duruşma salonunda yaşanan tartışma sırasında sanık avukatlarından biri ise müşteki avukatlarına tepki gösterdi. Tutuklu sanıklardan biri de müşteki avukatlarına, "Polise taş atanları savunuyorsunuz, bombacıları savunuyorsunuz. Polislere canlı bomba gönderiyorsunuz, karakol patlatıyorsunuz. Oğlunun eline silah verip Gülsuyu'na gönderenlere hesap sor" diye bağırdı.

Tartışmaların devam etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, bu şekilde yargılamaya devam edilemeyeceğini ifade ederek, "Yargılama yapılacaksa birbirimize saygı gösterelim" dedi. Karşılıklı tartışmaların sürmesi üzerine duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, salonu terk etti. Mahkeme heyeti, ayrıca duruşma salonundaki SEGBİS görüntülerinin HSYK'ya ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Heyetin salonu terk etmesinin ardından ortam iyice gerildi. Sanıklar, jandarma ekipleri tarafından duruşma salonundan çıkarılırken müştekilere pet şişe ve çakmak fırlattı.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Sabahtan öğlene kadar güzel geçti. Öğlede ara verildi, içeri girdik. Zafer Turhan savunmaya başladı. Savunsun bir şey demiyoruz ama savunurken bir taraftan da kışkırtıyor, tahrik ediyor, bize hareketler yapıyorlar. Hepsi avukatlara ve bize çakmak fırlattılar. Bizler değmesin diye kafamızı eğdik, bir avukat arkadaşımız yaralandı. Bunlar gerçekten vicdansızlar. Bu mahkemenin gidişatı iyi değil. Başkan da bu durumda pasif kalıyor. O da üzerinden attı. Biz bir an önce adalet sağlansın, bu katiller yargılansın istiyoruz. İnanın anne olarak çok üzgünüm. O kadar utanmazlar ki bakıyorlar, gülüyorlar. Onlara tahammül etmek çok zor. Bir an önce yargılansınlar istiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik Davası Tartışmalar Nedeniyle Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Motosiklet Hırsızlığı Şüphelisi Yakalandı
    18:43 Samsun'da Motosiklet Hırsızlığı Şüphelisi Yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet ise çekici ile yediemin otoparkına götürüldü.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.


Advertisement