Hasan Ferit Gedik'in Annesi: "Adalet İçin Umudum Vardı, Kalmadı" - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Annesi: "Adalet İçin Umudum Vardı, Kalmadı"

Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın 9. duruşmasında mahkemenin adil davranmadığı belirten Avukat Ebru Timtik, reddi hakim talebinde bulunduklarını ifade ederken, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ise “Adalet için bir umudum vardı, bugünden sonra umudum da kalmadı” diyerek ağladı.

06.04.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın 9. duruşmasında mahkemenin adil davranmadığı belirten Avukat Ebru Timtik, reddi hakim talebinde bulunduklarını ifade ederken, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ise "Adalet için bir umudum vardı, bugünden sonra umudum da kalmadı" diyerek ağladı.

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylara ilişkin davanın 9. duruşması Kartal Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ve bir grup avukat mahkemenin adil yargılama yapmadığını ileri sürerek, heyeti eleştirdi.

"REDD-İ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUK"

Avukat Ebru Timtik adliye önünde yaptığı açıklamada, mahkeme heyetini eleştirdi. Timtik, reddi hakim talebinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi; "İlçede arbede oluyorsa bunun sebebi sanıkların saldırgan davranışlarıdır. Sanıklar ilk celseden itibaren müşteki vekillerine saldırmışlardır. Bugüne kadar çok ciddi şüphelerimiz vardı. Bu saatten sonra bu mahkemenin bu yargılamayı adil bir şekilde yürütebileceğine inancımız kalmadı ve biz reddi hakim talebinde bulunduk. Yani heyeti reddettik. Dedik ki, eğer bu mahkeme salonunda bir olay olduysa, insanlar birbirlerine seslerini yükselttiyse bunun bir tek nedeni vardır o da mahkemenin basiretsizliğidir. Mahkeme, duruşmaları yönetemedi. Cumhuriyet savcılığı adam gibi bir salon vermedi. Avuç içi salonda 35 tane sanık, bu kadar müşteki bulunabilir mi? Bulunamaz. Duruşma salonuna bıçakla giren, oğlu öldürülmüş bir kadını tehdit eden sanıkları hiçbir tedbir uygulamaycaksınız asma diyeceksizin ki müşteki vekilleri içeriye fazla girince olay çıkıyor."

"HEYETİ, HSYK'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Dosyada kapalılık kararının olduğunu belirten Avukat Timtik, "Şuanda dosyada kapalılık kararı var. Aynı zamanda müşteki vekiller için sınırlama kararı var. Mahkemenin bizim talebimizi reddetmesi, aldığı bu kararlar sebebiyle bu heyeti, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edeceğiz" dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

"Can güvenliğimiz yok" diyen Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik ise, mahkemenin adil davranmadığını iddia ederek, "Şuanda kendi başlarına mahkemeyi görüyorlar. Biz bugün 3 müştekiyiz. 3 müştekiye birer avukat. 6 kişi. O çeteler zaten 22 kişiler. 10-15 de avukatları var. Cidden çok üzgünüm. Adalet için bir umudum vardı, bugünden sonra umudum da kalmadı. Çok kötüyüm. Her seferinde mücadele için çabaladım. Dik durmaya çalıştım ama bugünden sonra artık umudum yok. Adalet yok" dedi. Anne Gedik, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Olaylarda yaralanan Gökhan Aktaş'ın annesi Gülperi Aktaş da, "Benim çocuğum kurşunla yaşıyor. Hala adalet yok. Bütün katillerin ailesi, avukalar içerde. Ben nasıl bu adaleti kabul ediyorum. Ben nasıl bu hakime, savcıya inanırım? Bir anne olarak ben mi halledeyim? Beni bu noktaya getirdiler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Annesi: 'Adalet İçin Umudum Vardı, Kalmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement