Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada mahkeme, duruşma sırasında tarafların tartışması nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığını belirterek, duruşmanın daha sonra belirlenecek bir güne ertelenmesine karar verdi.

16.03.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada mahkeme, duruşma sırasında tarafların tartışması nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığını belirterek, duruşmanın daha sonra belirlenecek bir güne ertelenmesine karar verdi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklardan Zafer Turhan, iddianamedeki bir müştekiden başka kimseyi tanımadığını, silahla yaralama olayıyla alakasının olmadığını ve sanık sandalyesinde oturanların uzun zamandır birbirlerini tanıdıklarını söyledi.

Mahallede sol örgütlerin gündemde kalabilmek, halk nezdinde haklı ve mağdur görünmek için 3-5 senede bir iftira attıklarını savunan Turhan, şöyle konuştu:

"Yaptıkları bütün Gülsuyu Mahallesi'nce bilinmektedir. Bu olayların asıl nedeni; senelerce yapılan zulme insanların artık dayanamamasıdır. Hiçbir şeyimiz yok, ailemiz dışarıda, biz içeride mağduruz. Bir çete varsa eğer kamuoyu üzerinde baskı kurup bize operasyon yapanlardır. Somut bir delil yoktur. Adliyede başka davalarda yargılanan insanları burada bir araya getirmişlerdir. Daha önce iddianame 3 defa reddedildi. Burada bir iftira vardır. İnsanların yapmış oldukları olaylar vardır, bunlar bireyseldir. Çete algısını yaratıp senelerdir kendilerine karşı duranları, şimdi de bir gençliği yok etmek için, maddi manevi çıkarlarına destek göremedikleri için bunları yapmaya çalışıyorlar. Ne zaman Gülsuyu'nda 'uyuşturucuya hayır' eylemi yapıldığında mutlaka biri öldürülür. İnsanların evleri bombalandı. Terör örgütlerinin ekmeklerine yağ sürmekten başka birşey değildir bu olay. Avukatlar bize bu şekilde davranıyorsa mahalledekiler neler yapıyordur."

Müştekilerden gelen "Bombalandınız da ölen mi var?" sorusuna, sanıklardan biri "Benim kardeşim öldü" diye cevap verdi.

Başka bir sanığın da "Hasan Ferit Gedik'in babası cinayetten cezaevinde yatmadı mı?" diye bağırması üzerine, Gedik'in babası İbrahim Gedik, "Evet yattım" dedi.

Sanığın savunmaları sırasında Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Sen kim oluyorsun, sen benim çocuğuma nasıl terörist dersin?" diye bağırdı.

Müşteki avukatları, sanıklar tarafından ölümle tehdit edildiklerini ileri sürerek, bu durumun tutanağa geçmesini talep etti.

Sanık avukatlarının da "Müşteki vekilleri sabahtan beri bize 'katilin avukatları, elinizde kan var' diye sataşıyorlar" şeklinde konuşması üzerine, müşteki avukatlarıyla sanık avukatları arasında tartışma yaşandı.

Bir ara müştekilerin avukatları, sandalyelerin üzerine çıkarak sanıkların sözlerine cevap verdi ve iki taraf karşılıklı küfürleşti.

Müştekiler, sanıklar ve taraflar avukatlarının tartışmalarının ardından Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, "Karşılıklı tartışmalara girmeyelim. Bu şartlarda yargılama olmaz" dedi.

Sanıklar jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkartılırken, tekbir getirdi. Müşteki avukatları ile sanıklar, birbirlerine su şişesi ve çakmak fırlattı. Fırlatın bir cismin başına isabet etmesi nedeniyle, müşteki avukatlarından biri hafif şekilde yaralandı.

Mahkeme heyeti, duruşma sırasında tartışmaların devam etmesi nedeniyle yargılama yapma imkanı kalmadığını belirterek, duruşmanın daha sonra belirlenecek bir güne ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sırasında yaşananların kayıtlarının HSYK'ya ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmeden mahkeme, dosyanın HSYK'dan verilecek kararla bilahare değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Olayın geçmişi

Maltepe'de Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 22'si tutuklu 35 şüphelinin, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement