Hasandağı'nda Otluk Alanda Yangın - Son Dakika
Güncel

Hasandağı'nda Otluk Alanda Yangın

Hasandağı\'nda Otluk Alanda Yangın

NİĞDE'nin Altunhisar İlçesi'nde Hasandağı'nın eteklerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 10 dönümlük alan kül oldu.

11.11.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NİĞDE'nin Altunhisar İlçesi'nde Hasandağı'nın eteklerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 10 dönümlük alan kül oldu.

Dün akşam saatlerinde başlayan yangına Niğde Orman İşletme Müdürlüğü, Altunhisar Belediyesi ve AFAD ekipleri müdahale etti. Büyümeden kısa sürede kontrol altına alınan yangından yaklaşık 10 dönümlük alan etkilendi. Yangın sonrası bilgiler veren Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, yangının çıkış nedeninin belirlenemediğini belirterek şunları söyledi:

"Çok şükür herhangi bir yaralanma olmadı. Orman içinde bulunan eski kullanılmayan tarlalarda yoğun otlanma olması sebebiyle bir yangın çıkmış, ormanlarımıza risk teşkil etme imkanı olduğundan hızlı bir şekilde müdahale ettik ve yangını söndürdük. 10 dönüm kadar bir arazi ot yangını şeklinde devam etti. Ormanlara sirayet etmediği için de ağaçlarımızda zarar olmadı. Sadece tarlalarda eskiden kalma münferit ahlat, alıç gibi ağaçlarda zarar meydana geldi. Hasandağı önemli volkanik bir dağ. Eteklerinde de doğal meşe ormanlarımız bulunuyor. Niğde'mize özgü bir tür. Köylerimizde hayvancılık yapan çobanlar otlatma planına uygun olarak serbest dolaşım yapmaktalar. Aynı zamanda orman alanına bitişik ve orman içinde tarlalar bulunmakta. Vatandaşlarımızın anız temizliği ve tarla temizliği yaparken, ihmalleri sonucunda bu yangınlara sebebiyet vermekte"

- Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasandağı'nda Otluk Alanda Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement