Hasankadı'da Kutlu Doğum Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

Hasankadı'da Kutlu Doğum Çoşkusu

Hasankadı\'da Kutlu Doğum Çoşkusu

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek’in ‘Din ve Samimiyet’ konulu konferansına Hasankadı haklı büyük ilgi gösterdi.

15.04.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek'in 'Din ve Samimiyet' konulu konferansına Hasankadı haklı büyük ilgi gösterdi.

Bartın İl Müftülüğü ve Hasankadı beldesi din görevlilerince organize edilen ve Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek'in 'Peygamberimiz Din ve Samimiyet' konulu konferansına Hasankadı halkı büyük ilgi gösterdi. Dekan Civelek, "Hz Peygamberimiz samimiyetin zirvesinde örnek bir şahsiyetti ve hepimiz onun örnek şahsiyetini ölçü almalıyız" dedi. Sosyal tesislerinde düzenlenen programı katılmak üzere köylerden beldeye gelen davetlilerin bir kısmı, yer bulamadıkları için konferansı ayakta izlediler. Programa Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, BÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ahmet Akmaz, Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Metin Sağım, Merkez Cami İmam-Hatibi İbrahim Özgün, köy ve belde muhtarları, resmi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Başkan Zeki Erdoğan bir konuşma yaptı. Programda ilkokul öğrencileri ilahi ve tiyatro gösterisi sundu. Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek programda yaptığı konuşmada, İslam dininde samimiyetin temel bir değerlendirme ölçüsü olduğuna ve insanın bütün yaptıklarının samimiyetine göre karşılık göreceğine dikkat çekti. Dekan Civelek, "Dinin özü samimiyettir. Bunun içindir ki Hz. Peygamber İslami samimiyet olarak tanımladı ve samimi olmayan iman, ibadet ve amellerin Allah yanında hiçbir değeri olmaz" dedi. Son olarak bütün davetlilere kutlu doğum aşı ikram edildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasankadı'da Kutlu Doğum Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement