Hasankeyf'te Hak Sahipleriyle Toplantı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'te Hak Sahipleriyle Toplantı Yapılacak

Hasankeyf\'te Hak Sahipleriyle Toplantı Yapılacak

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı Kamulaştırma ve Hak Sahipliği Bilgilendirme Toplantısı yapılacak.

11.07.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf'te Kamulaştırma Çalışmaları ve Bilgilendirme Toplantısı yapılacak.

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 13 Temmuz 2016 tarihinde Hasankeyf Kaymakamlığında Ilısu Barajı altında kalacak olan yerleşim birimlerindeki hak sahipleriyle bir toplantı düzenleyecek.

'Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar' ile ilgili toplantıya Valilik, Kaymakamlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Hasankeyf Belediyesi ile çeşitli kurumlardan da katılımcılar toplantıda bulunacak.

Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada "Ilısu Barajı ve HES projesinden en fazla etkilenen yerleşim yerimiz olan Batman İli Hasankeyf İlçemizde İskan çalışmaları 2008 yılından beri İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. İskan kanunu çerçevesinde 2008 yılında iskan ilanına çıkılmış olup başvuru olmaması nedeniyle Bakanlar Kurulunun 2015/7590 sayılı kararı ile hak sahipliği şartları esnetilmiş ve 01.09.2015 tarihinde yeniden ilana çıkılmış ancak yine başvuru olmamıştır.

Hasankeyf halkı ile yapılan görüşmelerde talepleri tekrardan alınmış yapılan değerlendirmeler neticesinde Bakanlar Kurulunun 01.06.2016 tarih ve 2016/8857 sayılı kararı ile 2015/7590 sayılı karardaki bazı maddeler değiştirilmiştir. Bu nedenden dolayı bakanlığımızın 5543 sayılı iskan Kanunu Uygulamaları Hakkındaki 2013/39 sayılı Genelgesinin 4 ncü maddesi uyarınca İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile beraber 13.07.2016 tarihinde saat 10:00 da Hasankeyf Kaymakamlığı toplantı salonunda halkı Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Toplantıda Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından 2016/8857 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilen 'Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar' maddeleri hakkında bilgilendirme yapacaklardır. Bilgilendirme toplantısını müteakip Valiliğimiz ve bakanlığımızın uygun göreceği bir tarihte İskan ilanına çıkılıp başvurular alınacaktır" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyf'te Hak Sahipleriyle Toplantı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement