Hasankeyf'te Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'te Kutlu Doğum Etkinliği

Hasankeyf\'te Kutlu Doğum Etkinliği

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu Kutlu Doğum etkinliği gerçekleşti.

21.04.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anitkkent'te "Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" etkinliği

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Biz eğer bir olursak diri olacağız. Bu kanın, gözyaşının, şiddetin, İslam dünyasında hiç olmaması gerektiğini hem kendimizin idrak etmesi hem de çevremize aktarmamız gerekiyor. Bu kan ve gözyaşı ancak bu şekilde son bulur" dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Batmanın Hasankeyf ilçesinde belediye binasının bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl farklı temalarla Kutlu Doğum Haftası'nı kutladığını anımsatarak, bu yıl kutlamaların "Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" temasıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Turgut Erhan, bu temadaki amacın son dönemlerde terörden kaynaklı yaşanan sıkıntıların bertaraf edilmesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Hazreti Peygamber, yaşamış olduğu süreçte hep vahdet çağrıları çerçevesinde insanları bir ve beraber kılabilmek, yan yana getirebilmek ve kucaklaştırabilmek için uğraş vermiştir. Bugün yaşanan sıkıntıların nedeni Hazreti Muhammed'in çağrılarının yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. O günden bugüne baktığımız zaman, biz Resulullah'tan gelen çağrıları maalesef üzülerek ifade edelim ki çok fazla dikkate almadığımızdan dolayı Müslümanlar arasında çok üzücü hadiseler cereyan etmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyf'te Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement