Hasankeyfli Kursiyerler İl İl Kilim Atölyelerini Gezdiler - Son Dakika
Yerel

Hasankeyfli Kursiyerler İl İl Kilim Atölyelerini Gezdiler

Batmanın Hasankeyf ilçesinde kilim ve kök boya atölyelerinde eğitim gören kursiyerler, il il şehir şehir kilim atölyelerini gezdiler

21.06.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl il atölyeleri gezdiler

SODES Projesi kapsamında " İstanbul, Osmaniye- Karatepe, Afyonkarahisar- Bayat, kilim ve kök boya atölye gezisi" etkinliği düzenlendi.

Batmanın Hasankeyf ilçesinde Halk Eğitim bünyesinde açılan keçe yapımı ve yöresel kilim dokuma kurslarında görev alan kursiyerlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen gezilerde bilgi alışverişinde bulunuldu ,yapılan çalışmalar yerinde görüldü.

Gezilen atölyelerde çalışmalar yerinde görülüp kursiyerler atölyelerde kısa süreliğine de olsa beraber çalışma olanağı buldular.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hasankeyf Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri "İlçemizde bulunan genç kızların ve bayanların el emeğini değerlendirerek, kilimcilik sanatını öğretmek ve geliştirmek, seri üretim ile sanayi bağlanımda başka bir iş kaynağı bulunmayan ilçemizde bayanlara iş sahası yaratmak, Hasankeyf'i kilimleri ile tanınan bir ilçe haline getirerek, ekonomisine ve kültürüne katkıda bulunmak. Ve Hasankeyf Kilimlerinin, kök boya ile boyayarak dünyada ve ülkemizde tükenmekte olan bir geleneği canlı tutmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlenmiştir" dediler.



Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyfli Kursiyerler İl İl Kilim Atölyelerini Gezdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement