Hasankeyfte Kutlu Doğum Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

Hasankeyfte Kutlu Doğum Çoşkusu

Hasankeyfte Kutlu Doğum Çoşkusu

Batman'ın Hasankeyf İlçesinde Müftülük tarafından 2014 yılı ''Kutlu Doğum Haftası'' vesilesiyle bir program icra etti.

16.04.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Times New Roman"">  Hasankeyf İlçe Müftülüğü 2014 yılı ' 'Kutlu Doğum Haftası'' vesilesiyle bir program gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen program geniş katılımlı ve çok coşkulu geçti.

Programa Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve tüm İlçe protokolü ile Hasankeyf'in köylerinden ve merkezden geniş bir halk kitlesi katıldı.

İstiklal Marşının ardından Kur'an Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç yaptı.

Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar konuşmasında HZ. Peygamberin her kesimden insan için en güzel örnek olduğunu misallerle anlattığı ve özellikle Peygamber Efendimizin her türlü ırk ayrımını ve ayrımcılığı reddettiğini ve kadınların haklarının gözetmeyi tavsiye ettiğini örnekleriyle anlattı.

İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Lise öğrencileri arası “50 Ayet ve  50 Hadis Ezberleme Yarışması”  ve Ortaokul öğrencileri arası  “Veda Hutbesini Ezberleme ve Güzel Okuma Yarışması” yapıldı.

Dereceye giren öğrencilere laptop bilgisayar, tablet bilgisayar ve çeyrek altın gibi ödüllerin verildiği programda 40 çocuktan oluşan Minikler İlahi Gurubu gönülleri mest etti.

Beyaz elbiseleri içinde okudukları ilahilerle beğeni toplayan miniklere İlçe Müftülüğü tarafından hediyeler verilmesinin ardından son buldu .

Programdan sonra Kızılayın kurduğu kan bağışı çadırında başta İlçe Protokolü olmak üzere Vatandaşlar kan bağışında bulundular

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyfte Kutlu Doğum Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement