Hasanov: "Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya Arasındaki Krizin Sona Ermesini İstiyor" - Son Dakika
Güncel

Hasanov: "Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya Arasındaki Krizin Sona Ermesini İstiyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Türk Keneşi Genel Sekreteri Hasanov'un, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Sariyeva tarafından kabulü - Genel Sekreteri Ramil Hasanov'un konuşması - Genel Sekreteri Ramil Hasanov'un Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev tarafından kabulü Türk Keneşi Genel Sekreteri Hasanov Kırgızistan'da BİŞKEK (AA) – Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) Genel Sekreteri Ramil Hasanov, "Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin sona ermesini istiyor" dedi.

04.02.2016 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Türk Keneşi Genel Sekreteri Hasanov'un, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Sariyeva tarafından kabulü

- Genel Sekreteri Ramil Hasanov'un konuşması

- Genel Sekreteri Ramil Hasanov'un Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev tarafından kabulü Türk Keneşi Genel Sekreteri Hasanov Kırgızistan'da

BİŞKEK (AA) – Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) Genel Sekreteri Ramil Hasanov, "Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin sona ermesini istiyor" dedi.

Çalışma ziyareti için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Hasanov, AA ile TRT'ye açıklamada bulundu.

Hasanov, Türk Keneşi'nin bu yılki çalışma ve projeleri hakkında bilgelendirmek amacıyla Azerbaycan ve Kırgızistan devlet ve hükümet yetkilileriyle bir araya geldiğini söyledi.

Görüşmelerde Türkiye-Rusya ilişkilerinin de gündeme geldiğini belirten Hasanov, Kırgızistan ile Azerbaycan'ın, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilimden duydukları üzüntüyü dile getirdiklerini" aktardı.

Hasanov, şunları kaydetti:

"Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin sona ermesini istiyor. Türkiye bizim için kardeş bir devlettir. Rusya ise bizim için uzun yıllar işbirliği içinde olduğumuz bir ülkedir. Rusya ile Türkiye arasındaki krizin, bu ülkelere ve bölge ülkelerine faydası yoktur. Bu bölgede hiç kimse, Rusya ile Türkiye arasında gerginliğin olmasını istemiyor. Bakanlar, Türkiye ile Rusya arasındaki kriz ortadan kalkmasını istiyor, sorunların çözülmesini istiyor, ilişkilerin düzelmesini istiyor ve bundan Türkiye, Rusya ve bölge halkının kazançlı çıkacağını düşünüyor."

Hasanov: "Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya Arasındaki Krizin Sona Ermesini İstiyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasanov: 'Kırgızistan ile Azerbaycan, Türkiye ile Rusya Arasındaki Krizin Sona Ermesini İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement