Aydın'da Hasat Sezonu Başladı, At ve Eşekler Bakıma Alındı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Hasat Sezonu Başladı, At ve Eşekler Bakıma Alındı

Aydın\'da Hasat Sezonu Başladı, At ve Eşekler Bakıma Alındı

Aydın'da incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte taşıma yapacak olan at ve eşekler bakıma alındı.

26.08.2014 08:33  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte taşıma yapacak olan at ve eşekler bakıma alındı. Özellikle Aydın dağlarında araç girmeyen bahçelerden topladıkları incirleri at, eşek ve katır sırtında taşıyan çiftçiler hayvanlarını bakıma alınca nalbant ve semercilerin işleri açıldı.

Aydın Efeler, İncirliova, Köşk, Nazilli ve Germencik ilçelerine bağlı dağ köylerinde incir üretimi yapan vatandaşlar dağlardan topladıkları incirleri at, eşek ve katır sırtında taşıyor. Köşk ilçesine bağlı dağ köylerinde incir üretimi yapan vatandaşlardan Mustafa Yeşil ve Nevfel Girgin dağlarda bulunan arazilerdeki incirleri katırlarla taşıdıklarını belirterek, hayvanların daha rahat yük taşıyabilmeleri için nallatmak ve semerinin bakımdan geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

"ARTIK HAYVANLAR DA TEKNOLOJİNİN NİMETİNDEN FAYDALANIYOR"

Eskiden nalbant ve semercilerin kendi dükkanlarında beklediklerini ve gelen hayvanların nallarını dükkanda çakıp, semerlerini de dükkanda tamir ettiklerini belirten Köşk'ün meşhur nalbantlarından İsmail Madran, "Her geçen gün gelişen teknoloji ve birçok araziye araç yolu yapılması nedeniyle yük hayvanı taşıyan kişi sayısı azaldı. Yük hayvanı bulunduranlar da sadece zeytin ve incir hasat sezonunda hayvanları kullandıkları için sadece mahsul hasat sezonunda hayvanları nallatıp semerlerini baktırıyorlar. Aydın dağlarında incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte işler yeniden açıldı. Eskiden dükkanımız olur, çiftçiler de nallatacakları hayvanları dükkana getirirdi. Dükkanda çalışmayanlar ise binek hayvanları ile köylere gidip nallanacak olan hayvanları nallardı. Şimdi kendimiz nalbantlık yapıyoruz ama kendimiz de binek hayvanı kullanmıyoruz. Cep telefonu ile iletişimi sağlayıp motosikletle nallanacak hayvanların ayağına gidip bulundukları yerde nallıyoruz. Semerciler de hafta bir köylere gidip mahsül zamanında hayvanların semerlerini tamir ediyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Hasat Sezonu Başladı, At ve Eşekler Bakıma Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement